Koalisyon, QSD komutanı ile çekilmiş fotoğrafı paylaştı

Koalisyon, QSD komutanı ile çekilmiş fotoğrafı paylaştı
ABD'li General Paul E. Funk ile QSD'nin üst düzey sorumlusunun bir arada olduğu fotoğraf Uluslararası Koalisyon'un resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.

IŞİD ile mücadele için kurulan uluslararası koalisyonunun resmi sosyal medya hesabından, ABD'li General Paul E. Funk ile YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) bir sorumlusunun çektirdiği fotoğraf paylaşıldı.

Fotoğraf, "General Funk, Orta Fırat Vadisi'nde QSD liderliğinde IŞİD'e karşı bir operasyonu tartışıyor. Suriye'nin bu bölümü affetmiyor, çatışmalar sert olacaktır. Bu bölgeyi 4 yıllık zulüm ve baskının ardından özgürlüğe kavuşturma konusunda kararlıyız" mesajı ile paylaşıldı.

MENBİÇ'TEN AYRILMAYACAKLARINI AÇIKLAMIŞTI

Şubat ayında yabancı basın mensupları ile Menbiç'e giden General Paul E. Funk., Amerikan askerlerinin bölgeden ayrılmayacağını söylemişti. ABD'li askeri heyetin Menbiç'i ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan General Funk, Amerikan güçlerinin Kürt müttefiklerini desteklemek ve Türkiye'nin Afrin harekatı sonrasında tansiyonu düşürmek üzere Menbiç'te olduğunu söylemişti. (DHA) 

Öne Çıkanlar