KKTC'de devlet kanalı müdürüne 'seçim yasağına uymadığı' için hapis cezası

KKTC'de devlet kanalı müdürüne 'seçim yasağına uymadığı' için hapis cezası
Cezasının belli olmasının ardından cezaevine gönderilen BRTK Müdürü Meryem Özkurt, herhangi bir değişiklik olmaması durumunda 2 ay cezaevinde yatacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) devlet kanalı Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) müdürü Meryem Özkurt, ‘seçim yasaklarına uymadığı’ gerekçesiyle iki ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim yasakları kapsamına girdikleri gerekçesiyle; Ekim 2020’deki Geçitköy ve kapalı Maraş’taki yayınların durdurulmasını istemiş, Özkurt’sa yayını durdurmayıp YSK’nın ihtarına uymamıştı.

Lefkoşa Ceza Mahkemesi’nde Yargıç Mine Ozankaya’nın huzurunda itham edilen Meryem Özkurt, suçlamaları kabul etti.

Özkurt, 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde Türkiye-KKTC su iletim hattındaki onarım çalışmasının ardından suyun yeniden baraja akması törenini seçim yasaklarına rağmen canlı yayınlaması ve YSK’nın "yayını kes" talimatına uymadığı gerekçesiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Cezasının belli olmasının ardından cezaevine gönderilen Özkurt, herhangi bir değişiklik olmaması durumunda 2 ay cezaevinde yatacak.

ÖZKURT: ÜLKEDE BU KADAR HIRSIZ, DOLANDIRICI, HAK ETMEDİĞİ MAKAMDA OTURAN BÜROKRAT VARKEN...

Meryem Özkurt cezasının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, kendisinin kamu hizmeti yayıncılığı yaptığını vurguladı.

Özkurt açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"O günkü yayında KKTC siyasetçileri konuşmayacak diye anlaşmıştık. Sadece Türkiye’deki siyasetçiler konuşacak diye anlaşmamıza rağmen ne yazık ki KKTC’li siyasiler tek tek kürsüye çıkarak konuşma yaptılar. BRT ile birlikte SİM TV hariç, tüm özel kanallar ve web tv’ler de bu yayını verdi.

Ben bugün hâlâ kamu yayıncılığı yaptığıma inanmaktayım. Bu cezayı hak ettiğime inanmıyorum. Ülkede bu kadar hırsız, dolandırıcı ve hak etmediği şekilde makamında oturarak, haksız kazanç sağlayan insanlar ve bürokratlar varken, onlarla ilgili hiçbir şaibe yokken bana verilen bu cezayı ve yapılan uygulamaları hazmedemiyorum.

Ülkem için yaptığım bu yayından sonra siyasilerin de bana verilen bu ceza karşısında nasıl bir tavır izleyeceklerini merakla beklemekteyim."

Öne Çıkanlar