Kız kardeşi duyurdu: Kuzey Kore lideri Kim, Covid-19 geçirdi

Kız kardeşi duyurdu: Kuzey Kore lideri Kim, Covid-19 geçirdi
Kuzey Kore yönetimi Covid-19 pandemisine karşı zafer iddia ederken, Devlet Başkanı Kim Jong-un’un kız kardeşi ülkenin liderinin Covid-19 geçirdiğini ima etti.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'ya konuşan Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kız kardeşi ve üst düzey yetkili Kim Yo-jong, Kim'in ülkeyi sarsan salgın sırasında COVİD-19'a yakalandığını ve hastalığı ağır geçirdiğini ima etti.

Kuzey Koreli yetkili Kim'in ne zaman hastalandığını belirtmezken "Yüksek ateşle ciddi şekilde hastalanmasına rağmen pandemiyle mücadelenin sonuna kadar halkı yüzüstü bırakmayı bir an olsun aklından geçirmedi" ifadelerini kullandı.

Kim Yo-jong ayrıca Güney Kore'yi kuzeye virüslü propaganda broşürleri göndererek ülkeye Kovid-19 bulaştırmakla suçladı ve buna sert yanıt vereceklerini belirtti.

Pandeminin başından beri sınırlarını kapatarak çok katı Covid önlemlerini hayata geçiren Kuzey Kore, uzun süre vaka açıklamamıştı.

Pandeminin dünyaya yayılmasından iki yıl sonra mayıs ayında ülkedeki ilk Covid vakalarının tespit edildiğini duyurmuştu.

Devlet Başkanı Kim, ülkede patlak veren Covid-19 pandemisine karşı zafer ilan etmiş, ülkede virüs kaynaklı 74 ölüm gerçekleşmesini de "mucize" diye nitelemişti.

KCNA'nın iddiasına göre ülkede Nisan ayı sonundan bu yana 4,8 milyon vaka tespit edildi.

Sadece 74 ölüm açıklanması ülkedeki virüsten ölüm oranının yüzde 0,002 ile dünyadaki en düşük oran olduğu anlamına geliyor.

Bu nedenle çok sayıda sağlık uzmanı açıklanan verilerin doğruluğundan şüphe ediyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar