Kıyılarda ihale yetkisinin Emine Erdoğan'ın himayesine verilmesine ilişkin haberlere yargıdan 'sansür'

Kıyılarda ihale yetkisinin Emine Erdoğan'ın himayesine verilmesine ilişkin haberlere yargıdan 'sansür'
Kıyılarda ihale yetkisi Emine Erdoğan'ın himayesine verilmesine ilişkin haberler, ‘itibar zedeleyici’ oldukları gerekçesiyle yayından kaldırılma kararı çıkarıldı.

Mayıs ayının son haftasında Meclis’e sunulan "Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ndeki, koylara kurulacak mapa ve şamandıra ihalesi yetkisinin Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı'na verilmesine ilişkin haberlere, Emine Erdoğan’ın talebi üzerine yayından çıkarılmasına karar verildi.

Halkın haber alma hakkıne elgellemeye yönelik yargı kararlarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 3 Haziran tarihli kararına göre, kanunda yapılacak değişikliğin, "mapa ve şamandıra ihalesi ile turizm alanlarını işletebilme yetkisinin Emine Erdoğan’ın himayesindeki Çevre Ajansı’na verilebilmesinin önünü açacak olmasına" dikkat çeken haberlerin, içerikten kaldırılmasına hükmedildi.

BirGün’de yer alan habere göre; Mahkeme kararın gerekçesini ‘özel hayatın gizliliği’ ve ‘kişilik hakları’na dayandırarak, Emine Erdoğan hakkındaki haberlerin haber alma, verme ve eleştiri hürriyeti kapsamında kalmadığını öne sürdü. Kararda, haberlerin Emine Erdoğan’ın ‘itibarını ve toplum nezdindeki saygınlığını zedelediği’ savunuldu. Kaldırılmasına karar verilen 66 içerik  var.

Öne Çıkanlar