Kışanak: Garibe Gezer'in ardından attıkları slogan nedeniyle herkese iletişim cezası verdiler

Kışanak: Garibe Gezer'in ardından attıkları slogan nedeniyle herkese iletişim cezası verdiler
Gültan Kışanak, cezaevi yönetiminin kendilerine 'hiçbir neden yokken' slogan attıkları gerekçesiyle iletişim cezası verdiklerini söyledi.

Tutuklu bulunan HDP'li Gültan Kışanak "Garibe sonsuzluğa uğurlandığında bizlere de kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar attığımız için soruşturma açıldı. Herkese bir ay iletişim (mektup, faks, telefon) cezası verildi. Kararın gerekçesinde "hiçbir neden yokken" slogan atmak deniliyor." dedi.

Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Garibe Gezer'in cezaevinde yaşamını yitirmesinin ardından slogan attıkları için bir ay iletişim cezası verildiğini açıkladı.

    

Kışanak'ın Çatlak Zemin'e gönderdiği notta şunlar yer aldı:

Garibe sonsuzluğa uğurlandığında bizlere de kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar attığımız için soruşturma açıldı. Herkese bir ay iletişim (mektup, faks, telefon) cezası verildi. Kararın gerekçesinde "hiçbir neden yokken" slogan atmak deniliyor. Bir kadının yaşamını yitirmesi, diğer kadınların tepki göstermesi için yeterli bir sebep olarak görülmüyor. Yaşamın bu kadar değersiz sayıldığı bir anlayışın, işkence ve kötü muamele iddialarını soruşturması, gerçeği açığa çıkartması imkansız. Bu cezaya karşı İnfaz Hakimliğine itiraz edildi. Ayrıca Garibe’nin şiddet, taciz ve tecavüz iddialarının soruşturulması, cezaevinde yaşadıklarının ortaya çıkartılması için suç duyurusunda bulunarak bu cezaevinde Garibe’ye yakın hücrelerde bulunan ve yaşadıklarına tanık olan, Garibe’nin anlatımlarını dinleyen, intihar olayının yaşandığı gün zamanında müdahale edilip edilmediğini bilen kadın mahpuslar var. Bu kadınların tanık olarak dinlenmesini ve beyanlarının savcılık tarafından dikkate alınmasını talep ettik. Adalet Bakanlığı’na benzer içerikte mektuplar gönderdik. Bütün bu konularda başta kadınlar olmak üzere tüm kamuoyundan duyarlı olmasını bekliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar