Kırlangıç Adası'nın koruma altındaki maskotunu zıpkınla öldürdüler

Kırlangıç Adası'nın koruma altındaki maskotunu zıpkınla öldürdüler
Akdeniz fokunun profesyonel bir avcı tarafından öldürüldüğü üzerinde duruluyor.

Ege’deki tatil beldesi Kırlangıç Adası’nda (Alonissos) koruma altındaki Akdeniz foku Kostis zıpkınla vurulmuş halde bulundu.

Yaklaşık 8 yıldır Kırlangıç Adası’nın maskotu olan Kostis’in öldürülmesi Yunanistan basının gündemine oturdu.

2 metre uzunluğunda yaklaşık 180 kg. ağırlığındaki Kostis’i bulan MOM Akdeniz Foku Araştırma Grubu yetkilisi Eleni Tounta "Tahminlerimizin ötesinde anlayamayacağımız bir türde vahşilik ile karşı karşıyayız. Bunu yapan profesyonel bir zıpkın avcısının olduğu kullandığı silahtan belli. Bu tam bir vahşet. Adadaki sahil güvenlik ve karadaki emniyet güçlerini failin bulunması için harekete geçirdik. Adamızın maskotu haline gelen Genç erkek Kostis'i vahşice öldürenin bulunup en ağrı şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Tounta "Büyük bir şok ve üzüntü içerisindeyiz, sadece kuruluşumuz MOM'un gönüllü üyeleri değil ada haklıda şu anda büyük bir üzüntü içerisinde, bu eylemi gerçekleştirenin şu ana kadar ortaya çıkmaması kişinin dengesizliğini ortaya koyuyor, ama suçluyu bulacağız. Konuyu gören ve bilenlerin yardım etmesini istiyoruz. İnsan kötülüğünün sınırının olmadığını gördük" dedi.

Öne Çıkanlar