Kirazlıyayla'da bilirkişi heyetinin keşfine köylüler alınmadı

Kirazlıyayla'da bilirkişi heyetinin keşfine köylüler alınmadı
Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı hukuk mücadelesi sürüyor.

Yenişehir'e bağlı Kirazlıyayla köyünde yapımı süren Çinko-Bakır-Kurşun Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı'na karşı yurttaşların hukuk mücadelesi sürüyor. Geçimlerini tarım ve hayvancılıktan sağlayan Kirazlıyaylalı yurttaşlar, şirketin çalışmalarına son vermesini istiyor.

TMMOB’a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası’nın 2 parsel tarım alanının, tarım dışı amaçla kullandığını ifade ederek açtığı dava kapsamında bugün bilirkişi heyeti, Kirazlıyayla’ya gelerek keşif yaptı.

Bugün saat 14.00’da yapılacağı söylenen keşfe katılmak için giden Kirazlıyaylalı yurttaşlar ve Bursalı doğaseverler de jandarma ile karşılaştılar. Bilirkişi heyetine, keşif sırasında sorunlarını ve kaygılarını anlatmak isteyen yurttaşlara jandarma alana yalnızca avukatların alınacağını söyledi.

Fabrika alanında yapılan keşfe Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fevzi Çakmak ve avukat Gülden Zambak katıldı. Bilirkişi heyeti, rapor hazırlamak üzere Kirazlıyayla’daki keşfini tamamladı.

Yenişehir Çevre Platformu Sözcüsü Şafak Erdem, madencilik faaliyetleri nedeniyle kuruyan gölün, bu seneki yağışlar sonrasında ‘biraz da olsa su tuttuğunu’ söyledi. Erdem, "Firma, arkadaki evi satın almış. Hatta orada motor da koymuş, şebeke suyundan şu anda firmaya su veriyor. Açıkçası biz de şüphelendik, firma suyu kaçak bir şekilde alır mı diye. Bu konunun da takipçisi olacağız. Bu suyu hiçbir koşulda kullanamaz çünkü" dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar