Kimyasal silah kullanımına karşı OPCW önünde eylem

Kimyasal silah kullanımına karşı OPCW önünde eylem
Türkiye’nin düzenlediği sınır ötesi operasyonlarda kimyasal silah kullanmasına karşı OPCW önünde başlatılan nöbet eylemi devam ediyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi, NAV-BEL ve DEM-NED’in Mayıs ayı başında aldığı bir karar doğrultusunda, 30 Haziran’a kadar her Salı ve Perşembe günü Hollanda’nın Den Haag şehrinde bulunan OPCW önünde eylem yapılıyor. Eylemi, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg’u kapsayan Benelüks bölgesinde yaşayan Kürtler ve dostları gerçekleştiriyor.

Bugün gerçekleştirilen eyleme katılmayı öngören enternasyonalistlerin İngiltere’den uçuşları polis tarafından engellendi. Enternasyonalistlerin, Türkiye’nin kimyasal silah kullanımına ilişkin kanıtlar içeren bir dosyayı OPCW’ye sunması planlanıyordu.

Bu engellemeye rağmen KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ve beraberindeki bir heyet kanıtları içeren dosyayı sunmak istedi, ancak bu heyetin girişimleri de engellendi.

Eylemciler, OPCW başta olmak üzere uluslararası kurumların kimyasal silahla gerçekleşen saldırılara ortak olduğu tepkisinde bulundu.

Bu haftanın ilk nöbet eylemi, Lahey Adalet Divanı’nın önüne kadar yapılan bir yürüyüşle sonlandırıldı. (MA)

Öne Çıkanlar