Şenyaşar ailesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Bir evladın, kardeşin olarak bu davanın takipçisi olacağım

Şenyaşar ailesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Bir evladın, kardeşin olarak bu davanın takipçisi olacağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaropğlu, Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesini ziyaret ederek, ‘Hep birlikte adaleti getireceğiz’ dedi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekillerinden oluşan bir heyetle birlikte Urfa’da ziyaretlerde bulunuyor. Haliliye’de bulunan Balıklıgöl’ü ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından kent merkezine geçerek esnaf ziyaretinde bulundu, halkın sorunlarını dinledi.
ESNAFTAN KILIÇDAROĞLU’NA: DERDİMİZE ÇARE BULUN

Çarşı merkezinde esnafla görüşen Kılıçdaroğlu’na ilgi yoğundu. Esnafın sorunu ekonomik kriz, geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı. Kılıçdaroğlu’nu karşısında gören esnaf satış yapamadıklarını, krizin iş hayatlarını etkilediğini ve aç olduklarını söyledi. Ekonomik krizin esnafı iş yapamaz hale getirdiğini anlatan bir yurttaş, "Her şey zam oldu. Ne yağ alabiliyorum ne başka bir şey. 20 gün önce çay alıyordum 80 lira, şu anda 120-150 lira. Başkanım bu derdimize bir çare bulun. Ben 3 çocuk babasıyım geçinemiyorum" deyince Kılıçdaroğlu "Sabredin, biraz sabredin" dedi. Belediyesi AKP’de olan Urfa’da karşıt görüşte olup iktidarı savunan esnaf da vardı. Ekonomik krizden şikayet eden esnafın anlattıklarından rahatsız alan bir esnaf "Onlar ayarladı. Onlara inanmayın" diye sesini yükseltse de, genel çarşı esnafı geçim sıkıntısını ve ekonomik krizi dile getirdi.
ŞENYAŞAR AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu esnaf ziyaretinin ardından, AKP'lilerin saldırısında aile bireylerini kaybeden ve sorumluların cezalandırılması talebiyle 276 gündür Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu "Adalet istiyoruz" yazılı dövizlerle karşılayan Emine Şenyaşar CHP liderine sarılarak ağladı.


CHP millletvekillerinin de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, Şenyaşar ailesini dinledi. Anne Emine Şenyaşar Kılıçdaroğlu’na 3 yıl 6 aydır sürdürdükleri mücadelesini ve yaşadıklarını anlattı. Katliam anlarına dair tanık olduklarını anlatan anne Şenyaşar, gözyaşlarına hakim olamadı. Annenin boğazının düğümlenmesi üzerine oğlu Ferit yaşadıklarını anlatmaya devam etti. Ailelerine ait iş yerinde başlayan katliamın hastanede annesinin gözleri önünde devam ettiğini ifade eden Ferit Şenyaşar, bunun organize bir katliam olduğunun anlatarak, "Katliamın içinde milletvekili olduğu için kimse davayı açamıyor. Olayı bilen savcılar bizden kaçıyor" dedi.
AVUKAT DURAN: AİLE HERKESE ADALET İSTİYOR

Şenyaşar ailesinin dosya avukatı Bülent Duran ise Kılıçdaroğlu’na dava dosyasıyla ilgili bilgi verdi. Yaşananın "katliam" olduğunu belirten Duran, "Bu ailenin bir örgüt ile bağlantısı olmadığını dönemin bakanı söyledi. Sadece esnaf olan bu aile korkunç bir katliamla yüz yüze kaldı. Her şey annenin gözleri önünde yaşandı. Tek bir kişi tutuklanmadı. AKP katliam yaptı ve siyasi rant aldı" dedi. Ailenin sonuna kadar adalet istediğini ifade eden Duran, "Bu ülkede hukuktan bahsedemeyiz. Bu anne herkes için adalet istiyor. Siz siyasi olarak, biz avukatlar olarak sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Yoksa biz de bu katliama ortak olacağız" diye konuştu.

‘BU ÇOCUKLARINI KAYBEDEN BİR ANNENİN DAVASIDIR’

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hep beraber adaleti getireceklerini söyledi. Failler kim olursa olsun hep birlikte ortaya çıkaracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siz adaleti, biz siyasi bağlantılarını bulacağız. Vicdanı olan herkesin ailenin yanında olması gerekir. Bu sıradan bir dava değil. Bu dava çocuklarını kaybeden bir annenin davasıdır. İnsanım diyen herkesin bu davaya sahip çıkması lazım. Bunun sağı, solu, partisi yoktur. Bu bir adalet mücadelesidir" dedi.

KILIÇDAROĞLU: SEN MERAK ETME ANACIĞIM, BİR EVLADIN, KARDEŞİN OLARAK DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

"Bir annenin çığlığını nasıl duymayız biz" diyen Kılıçdaroğlu, katliamın annenin gözleri önünde yaşandığını dile getirdi. Katliamı soruşturan savcıların sürekli değiştiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, soruşturma üzerindeki siyasi baskıları da bildiklerini söyledi. Ne yaparlarsa yapsınlar adaleti gerçekleştireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu topraklar adalet kokar. Burası peygamberler şehri. Peygamberler şehri diyoruz ama adaletsizlik şaha kalkmış. Sorun adliyede çözülecek, hakim ve savcılar gelecek çözecekler. Bütün bilgiler ortada, kimse cesaret edip adım atamıyor. Neden? İşin içinde bir milletvekili var diye. Değil milletvekili Cumhurbaşkanı olsan ne olur? Anne ‘adalet, hakkımı istiyorum’ diyor. Elbette çocukları geri gelmeyecek, ama yüreğimdeki ateş soğusun istiyor. Bunları gerçekleştireceğiz sen hiç merak etme anacığım. Sen nasıl bu davayı takip ediyorsan bir evladın, kardeşin olarak aynen takipçisi olacağım."

Kılıçdaroğlu Şenyaşar ailesini ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle Göbeklitepe’ye geçti.

Kılıçdaroğlu’nun kentteki ziyaretleri sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar