Kılıçdaroğlu’ndan Ümit Özdağ’ın 'adayımız Mansur Yavaş' çıkışına yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan Ümit Özdağ’ın 'adayımız Mansur Yavaş' çıkışına yanıt
Özdağ'ın ‘Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş’ açıklamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu, bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önermesine, "Sayın Özdağ'ın cumhurbaşkanı adayı için bir CHP'liyi önermesinden memnunum" yorumunu yaptı.

Fikret Bila, Halk TV’de "Kılıçdaroğlu’ndan Özdağ’a yanıt: Bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duydum" başlığıyla yayınlanan bugünkü yazısında, Kılıçdaroğlu'na Özdağ'ın açıklamalarını sorduğunu aktardı. Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek" dedi.

‘BİZ 6 GENEL BAŞKAN BİR KADER BİRLİĞİ YAPTIK’

Bila'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dünkü görüşmemizde bu konuyu sordum. Özdağ’ın Munsur Yavaş’ı aday olarak önermesini, bu yönde çağrı yapmasını nasıl karşıladığına ilişkin sorumu şöyle yanıtladı:

Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum. Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel başkan bir kader birliği yaptık. Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz. İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak."

ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olduğunu açıklamıştı. "Biz Zafer Partisi olarak Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullanan Özdağ, bir yumuşak geçişi yönetebilecek ve halkın her kesiminden oy alabilecek kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu düşündüklerini aktarmıştı.

Öne Çıkanlar