Kılıçdaroğlu'na 'linç girişimi' davasında 'basit yaralama' kararı

Kılıçdaroğlu'na 'linç girişimi' davasında 'basit yaralama' kararı
Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e 'basit yaralamadan' 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Hakkari Çukurca'da hayatını kaybeden Piyade Er Yener Kırıkçı'nın 21 Nisan 2019 Pazar günü Çubuk’un Akkuzulu Köyü'ndeki cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik linç girişimine ilişkin davanın karar duruşuması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e "basit yaralamadan" 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün, "suç işlemeye tahrikten" ile 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek "Linç girişiminin arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu linç girişimi de planlı bir şekilde öldürmeye teşebbüstür. Dava Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeliydi. Her zaman söylediğimiz gibi tek adam sisteminde yargı yürütmenin emri altına girmiştir.

Genel başkanımız suça sürüklenen tüm çocuklar hakkında şikayetinden vazgeçti. Yargı bağımsız ve tarafsız olmadığı için gerçeğin üzerine gidilemiyor. Adalet arıyoruz. 85 milyon adalete susadı" diye konuştu.

CHP'li Engin Özkoç ise "Bunun en önemli sorumlusu bizzat Süleyman Soylu'dur. Süleyman Soylu, CHP yetkilileri şehit cenazelerine alınmasın diye emir veren kişidir. Sorumlusu bizzat iktidardır" dedi.

Davada sanık olan bazı kişilere AKP’li avukatlar sahip çıktı. İlk duruşması 30 Kasım 2020'de yapılan davada toplam 68 sanık yargılanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar