Kılıçdaroğlu, KPSS mağdurlarıyla buluştu: Mülakat belasını kaldıracağız

Kılıçdaroğlu, KPSS mağdurlarıyla buluştu: Mülakat belasını kaldıracağız
KPSS'de yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda elenerek atanamayan gençlerle görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, mülakat belasını kaldıracağız" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yüksek puanlar almalarına karşın sözlü mülakatlarda düşük puanlar verilerek kamu görevine atanamayanlarla bir araya geldi. 

Mağdurlarla CHP Genel Merkezi'nde görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra dört gençle birlikte kamera karşısına geçti. Gençlerden biri, "Mülakattaki hocalarımın beni tebriklerle uğurlamasına rağmen 55 puan aldım. Çok mağduruz" diye konuştu.
Ahmet Yılmaz, "Benim babam beni okutmak için yıllarca emek verdi. Şimdi hareket ederken bile zorlanıyor. Benim hakkım gasp edildi. Kontenjana dahilim ama atanamıyorum."

'DANIŞTAY'IN KARARINA UYMUYORLAR'

Gençlerin ardından söz alan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Onlara özür borcumuz var. Yetkililere sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bakan beye ulaşamıyoruz. Adaletin olmadığı yerde huzur olur mu? Bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır? Buna hepinizin itiraz etmesi lazım. 84 milyonun itiraz etmesi lazım. Babaların annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini hepimiz biliriz. Anne babaların haklarını çalmak kimin hakkıdır? Daha önce benzer olaylar çıkınca Danıştay bir karar verdi. Bir puan aralığı belirliyor. Yazılıda alınan puanla mülakatta verilen puan arasında bir aralık belirlemeleri gerekiyor. Danıştay'ın kararına uymuyorlar.

Bütün siyasi partiler, Danıştay'ın kararına uyulması için görüş birliğine vardılar. TBMM'nin milli eğitim kararına, Danıştay kararına uymayacaksınız; çalışkan öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz. Sonra bana adaletten bahsedeceksiniz? Bu çocuklarımızın haklarını savunmak benim boynumun borcudur. Saray da bunu çok iyi bilsin. Birilerinin haklarını birilerine yedirmeyeceğiz. İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız."

BAKAN ÖZER'E VE ERDOĞAN'A TEPKİ

Kılıçdaroğlu daha sonra, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den talep ettiği randevuya yanıt gelmediğini herhangi bir yanıt gelmediğini duyurdarak, "Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var. Saray Hükümeti görüşmelerden kaçarak, bu işleri sümen altı edebileceğine inanıyor. Yanılıyor" dedi.

Attığı tweette Erdoğan'a da seslenen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, gençlere propaganda yaparsın, şiir okursun, şarkı söylersin. Oy için yapmayacağın şey yoktur senin. Sonra bir kısım gencin haklarını gasp edersin, beslemelerine peşkeş çekersin. Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun!" ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar