Kılıçdaroğlu: İlk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi'ni derhal yürürlüğe koymaktır

Kılıçdaroğlu: İlk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi'ni derhal yürürlüğe koymaktır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Halkın iktidarı kurulduğunda, Allah'ın izniyle cumhurbaşkanlığını aldığımızda ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi'ni derhal yürürlüğe koymaktır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret gerçekleştirdiği İzmir'de Balkan ve Rumeli Buluşması'na katıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bir şeyden emin olmanızı isterim beraber, birlikte, gönül gönüle bu güzel ülkeyi ikinci kez aydınlığa çıkartacağız. Birinci kez çıkaranı biliyorsunuz, hemşehriniz Gazi Mustafa Kemal.

İkinci yüzyıl Gazi Mustafa Kemal'in öngördüğü çağdaş uygarlığı yakalamak, onu aşmak ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için yolumuza devam edeceğiz.

'MUSTAFA KEMAL'İN HEMŞEHRİLERİNİ CHP İLE KUCAKLAŞMAYA DAVET EDİYORUM'

Unutmayın, o büyük kahraman dünyanın saygı duyduğu o büyük kahraman sizin içinizden çıkan bir kahraman. Sizleri, Mustafa Kemal'in hemşehrilerini CHP ile kucaklaşmaya davet ediyorum. Bize katılmanıza davet ediyorum. Nerede olursanız olun, Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırmak için yine kucaklaşma, yine beraber olmak, yine bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek için beraber olmak zorundayız.

Biz, CHP olarak Balkanlardaki soydaşlarımızla dostluğumuzu aynen sürdürüyoruz. Oradaki siyasal partilerle iç içeliğimizi sürdürüyoruz. Bizim köklerimizin bulunduğu her yerde orada CHP'li mutlaka vardır. Balkanların yüreğinde mutlaka CHP, mutlaka Mustafa Kemal sevgisi vardır. O sevgiyi büyütmek hepimizin ortak görevidir.

Balkanlardan gelip Anadolu'ya yerleşen bütün kardeşlerime çağrımdır. Cumhuriyet'i, demokrasi ile taçlandıracaksak bize katılın. Artık beraber bu yolu yürümek zorundayız.

'BÜTÜN KADINLARA SÖZÜM VAR'

Mustafa Kemal'in sadece bu coğrafyada etkisi yok. Bütün mazlum milletlerin önderi, lideri olmuştur. İstiklal Savaşı'ndan sonra bütün mazlum milletlerin İstiklal Savaşı'na başladığını görüyorsunuz. Biz, Cumhuriyet'i kurduktan sonra bütün mazlum milletlerin Cumhuriyet inşa ettiklerini görüyorsunuz. Aranızdan çıkan hemşehriniz, kahramanımız Gazi Mustafa Kemal'e sahip çıkmak, onun ilkelerini büyütmek zorundayız. Güçlü, itibarlı, saygın bir Türkiye. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye. Üreten, güçlü bir Türkiye. Kimsenin inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye. Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir Türkiye. Türkiye'de bütün kadınlara sözüm var. Halkın iktidarı kurulduğunda, Allah'ın izniyle cumhurbaşkanlığını aldığımızda ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi'ni derhal yürürlüğe koymaktır.

'TÜRKİYE'Yİ İŞSİZLİK BELASINDAN KURTARMAK ZORUNDAYIZ'

Türkiye'yi büyütmek zorundayız. Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalaması ve onu aşması için birlikte çalışmak zorundayız. Bizim eksiğimiz olabilir, yanlışımız da olabilir. Bir şeyi unutmayın, bizden çok bu partiye sizlerin sahip çıkması lazım. Bu parti sizin partinizdir. Mustafa Kemal'in partisidir.

Balkan coğrafyasında ne kadar yakınlarınız, akrabalarınız varsa bilin ki o coğrafya ile o kadar içli, dışlıyız. Zaman zaman toplantılar düzenleriz. Buradaki belediyelerimizle, oradaki belediyeler kardeş belediye rolünü üstleniyorlar. Dostluklarımız devam ediyor. Balkanları unuttuğumuzu sakın düşünmeyin.

'SANDIKTA SADECE BİR ŞEY İSTİYORUM'

Biz birlikteyiz, beraberiz, kader birliği yapmak zorundayız Türkiye'ye demokrasinin, adaletin gelmesi için. Türkiye'de hiçbir anne evladını yatağa aç yatırmamalıdır. Bütün anneler huzur içinde gezebilmelidir. İşsizlik belasından Türkiye'yi kurtarmak zorundayız.

Sandığa gideceksiniz sadece bir şey istiyorum oy kullanırken elinizi vicdanınıza koyup oyu öyle kullanın. Türkiye'yi, evlatlarınızı, mutfağınızı, dostluğunuzu düşünün. Daha güzel bir Türkiye'yi düşünün ve oyunuzu öyle kullanın."

Öne Çıkanlar