Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın akli melekeleri yerinde mi, ciddi endişelerim var

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın akli melekeleri yerinde mi, ciddi endişelerim var
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ı muhatap almak bile yanlış aslında, akli melekeleri yerinde mi orada ciddi endişelerim var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal CHP Genel Merkezi'nde görüşmelerinin ardından ortak açıklama yaptı.

 

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Ey TÜSİAD ve yavruları sizin tek göreviniz var, yatırım, üretim, istihdam ve büyüme. Hükümete saldırmanın değişik yollarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?"sorusuna şu yanıtı verdi:

'GELİŞMELERİ İZLEYEMİYOR, BİLMİYOR'

Bu ülkede yaşayan, üretim yapan, çalışan herkesin konuşmaya hakkı var. 'Siz konuşmayın ben konuşacağım' diyor sonra dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Demokrasinin d'sinden dahi haberi yok. Üretim yapan insanların en büyük dertleri önlerini görememek. Nasıl karar alacaklarını bilmiyor. Beyefendi Saray'ın dışını görmediği için, üretimle olan bağları koptuğu için dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri de izleyemiyor, bilmiyor. Kendisini aslında uyarıyorlar. 'Ekonomi biliminin gereğini yapın' diyorlar. Bilime vurgu yapıyorlar. Bu bile rahatsız ediyor. Devlet akılla, bilgiyle yönetilir. Ahlak ve bilim vurgusu yapılıyor ona da karşı çıkıyor. Devleti yönetemiyorlar.

'HANGİ FAİZ İNDİ?'

Erdoğan'ın Nas süresini işeret etmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Hangi faiz indi? Çiftçinin, esnafın, tüccarın, kredi kartı kullananların faizi indi mi? Hayır. Kimin faizi indi? Merkezi Bankası, bankalara kredi açarsa onun faizi indi. Vatandaşa yansıyan bir şey yok. Kim kazanıyor? Bankalar kazanıyor. Kime hizmet ediliyor? Bir avuç insana hizmet ediliyor. Faizin indiği falan yok, hayal âleminde yaşıyor bunlar. Soru sormasanız bu alanlara girmeyeceğim. Erdoğan'ı muhatap almak bile yanlış aslında. Akli melekeleri yerinde mi onda da ciddi endişelerim var. Bir insan ülkesine bu kadar ihanet içinde olamaz. Bir organize kötülükle karşı karşıyayız. 84 milyona kötülük yapılıyor. Kime iyilik yapıldı? Dolayısıyla yönetilmeyen bir ülkede bir saat sonra ne olacağı kimse bilmiyor.

Kılıçdarolğu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in TÜİK hakkındaki, "TÜİK’in ölçümü farklı, çarşı pazardaki enflasyon farklı" sözleri için de, "Eğer devlette liyakati yok ederseniz devlette çürüme başlar. Çürümenin en tipik örneği de TÜİK'tir. Vatandaş alışveriş yapıyor, TÜİK'in yayımladığı rakamların ne kadar yanlış olduğunu zaten görüyor. Her gün tanığı oluyor. Dolayısıyla o kuruma duyulan güven sıfırlanmış durumdadır. Çürüme baştan başlayıp aşağı doğru gidiyor bunu değiştireceğiz" dedi.

BEŞLİ ÇETE RANDEVU İSTEDİ İDDİASI: BİLGİM YOK

Kılıçdaroğlu'na 'beşli çete'nin muhalefetten randevu istediği yönündeki iddia soruldu. "İktidara yakın olan holdingler CHP ve İyi Parti’den randevu istedi mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Benim bilgim yok, böyle bir talep oldu mu bilmiyorum, bize yansıyan bir talep yok" yanıtını verdi. 

 

UYSAL: TÜİK, TÜRKİYE İLÜZYON KURUMU

DP lideri Gültekin Uysal da şunları söyledi: 

"Bu ülkede bugün herkes konuşacak. Sorumluluk birinci derece sadece siyasetçilerin, muhalefet partilerinin liderlerinin değil geniş örgütlü kesimleri temsil eden tüm yapıların konuşması gerek. Bir büyük facia yaşıyoruz.

Çalışma Bakanı akademik birikimini inkâr etmiş. Üzüntü vermiş. Türkiye İlüzyon Kurumu haline gelmiş TÜİK’in bu ölçümleri uzun süredir bir parti devletine dönüşmüş, devletin bir kurumu haline gelmiş kâğıt üzerinde birtakım ölçüm methodları geliştiriyor. Sadece TÜİK değil MGK da açıklama yaptı. Sayın Erdoğan’ın Çin modeli, bir başka bakanın Kore, bir başka bakanın Türkiye modeli dediği bir tehdit değerlendirmesi yapmış MGK. MGK’nın değerlendirdiği tehdidi aslında bugün Türk ekonomisi yaşıyor. TL’nin ucuzlaması dolayısıyla milli varlıklarımız el değiştirme riskiyle karşı karşıya.

Esas bunu değerlendirmeli, esas yolsuzlukların sistematik usul haline geldiği bu ülkede yolsuzluklar milli güvenliğimizi tehdit ediyor. Bunu gündeme almalı.

80 yıllık cumhuriyete bir devr-i sabık anlayışıyla muamele çekenler bu yaptıkları yanlışı eninde sonunda hem siyasi hem hukuk yoluyla karşılığını görecektir. Hesabını vermeliler. Bugün ne Merkez Bankası’nın ne de TÜİK’in bir iradesi, aklı yok. Kurumsal derinliği sıfırlanmış."

Öne Çıkanlar