Kılıçdaroğlu: Demirtaş haksız yere tutuklu, söyledikleri çok önemli

Kılıçdaroğlu: Demirtaş haksız yere tutuklu, söyledikleri çok önemli
'Muhafazakâr kesim CHP adayına oy vermez' iddiasına katılmıyorum; Demirtaş haksız yere tutuklu, açıklamaları çok önemli, HDP'nin de dillendirmesi, devamının gelmesi lazım.'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu T24 yazarı Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. Söyleşide "CHP ya da CHP'li aday muhafazakârlardan oy alamaz" tezinin doğru olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu "Adaletli bir insana, adaleti savunan bir partiye oy vermezler demek eski bir algı" diyor. Selahattin Demirtaş’ın "PKK'nin Türkiye'ye karşı silahları tümden susturmasını bırakmasını isterim, HDP, PKK'nin uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir" sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Demirtaş haksız yere tutuklu. Demirtaş'ın içeride olmasına rağmen inandığı yoldan dönmeyen, kararlılıkla demokrasiyi savunan, parlamentonun etkin bir kurum olmasını savunan görüşleri var, bu görüşler gayet önemli" diyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinden bazı bölümler şöyle:

MUHAFAZAKAR KESİM OY VERMEZ ALGISI BÜYÜK ÖLÇÜDE KIRILDI’

"Muhafazakâr olarak tanımladığımız kesim; hepimizin ortak diliyle kul hakkı yemeyen, adaletli olan, adaleti savunan, haksızlıklara karşı duran, insan haklarını savunan kişi istiyor. Dolayısıyla muhafazakâr kesimin zaten özellikle üzerinde durduğu konu devlet yönetiminde adaletin sağlanmasıdır. Devletin dininin adalet olduğunu onlar da biliyorlar. Onun için adaletli bir insana, adaleti savunan bir partiye oy vermezler demek yanlış. Bu eski algı zaten büyük ölçüde kırıldı."

‘ANKETLERE AÇIP BAKMIYORUM’

"Anketler bize de geliyor. İki firmanın abonesiyiz, onlar geliyor. Geldiklerinde ilgili genel başkan yardımcımıza gönderiyorum. Emin olun açıp bakmıyorum bile. Gazetelerde, haber sitelerinde yayımlanınca şöyle bir bakıyorum. Bizim için anket değil alan önemli. Alana gidiyorsunuz, görüyorsunuz zaten. Oradaki perişanlığı, bir arayış içinde olanları görüyorsunuz. Bizim sorunumuz anket değil, bizim sorunumuz vatandaşla kurulacak sağlıklı tutarlı bir güven ilişkisi. Bu ilişkiyi kurmaya çalışıyoruz. Ben de çalışıyorum, Altılı Masa'yı oluşturan diğer liderler de çalışıyor. Hepimiz bir şekliyle kuvvetle çalışıyoruz yani."

‘DEMİRTAŞ SİYASİ BİR TUTUKLU’

"Demirtaş'ın yaptığı açıklamalar son derece önemli. Bu açıklamaların Mithat Bey tarafından da farklı bir üslupla dillendirilmesi de çok önemli. HDP'nin Türkiye partisi olması yolunda atılan çok ciddi bir adım. Bunun devamının gelmesi lazım. Bunun partinin diğer organları tarafından da dillendirilmesi lazım. Şöyle söyleyebilirim: Selahattin Demirtaş haksız yere tutuklu, siyasi bir tutuklu zaten. Bir an önce serbest kalması benim en büyük arzum. Demirtaş içeride olmasına rağmen inandığı yoldan dönmeyen, kararlılıkla demokrasiyi savunan, parlamentonun etkin bir kurum olmasını dile getirdiği görüşleri var. Bu görüşler gayet önemli. Bu arada sadece o değil Sayın Osman Kavala da bir an önce serbest kalmalı. Haklarındaki serbest kalmalarına dair yargı kararlarının uygulanması gerekiyor."

Söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Öne Çıkanlar