Kılıçdaroğlu: Beşli çete aracı koyuyorlar, yemezler efendim görüşmem

Kılıçdaroğlu: Beşli çete aracı koyuyorlar, yemezler efendim görüşmem
Grup toplantısını Erzurum'da gerçekleştiren CHP Lideri, 'beşli çete'nin aracı göndererek kendisi ile görüşmek istediğini ancak bunu kabul etmediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’in kapanmasının ardından Salı Toplantıları’nın ilkini Erzurum’da gerçekleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında en dikkat çekici başlıklardan biri 'beşli çete'ye dair verdiği mesajlardı.

"BEŞİLİ ÇETE ARACI KOYUYOR, GÖRÜŞMEM'

Kılıçdaroğlu 'beşli çete' olarak nitelendirdiği şirket yöneticilerinin aracı koyarak kendisi ile görülmeye çalıştığını söyledi. Bunu kabul etmeyeceğini belitren CHP Lideri, bu şirketlere apılan garanti ödemelerin paralarını da yurtdışı mahkemelerde açılacak davalara rağmen geri alacaklarını söyledi: 

"Beşli çetelerin bir köprüsüne 35 milyar dolar garanti veriyorlar. Ben o paraların tamamını söke söke alacağım. Öyle Londra'daki mahkemelere gidecekler... Mahkemeyi ister Londra'ya ister Papua Yeni Gine'ye ister Japonya'ya götür ben o paraları söke söke alacağım."

"Bunlar beşli çeteye hizmet ediyor. Bu kardeşiniz ise halka hizmet edecek. Beşli çeteye aracı koyuyorlar acaba Bay Kemal görüşür mü, yemezler efendim görüşmem. Ben milletimle, halkımla görüşürüm."

'O CEPLERİN TAMAMINI DİKECEĞİM'

Ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden olan çiftçilere de seslenen Kılıçdaroğlu, çekilen tarımsal kredilerin faizlerini sileceği sözünü tekrarladı: 

"Tarlada çalışan, sahada çalışan bütün Erzurumlu kardeşlerimin dinlemesini isterim. Allah nasip ederse iktidara geldiğimizde göreceksiniz çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerinden veya bankalardan çektikleri kredilerin faizlerini ilk bir ayda sıfırlayacağız. Yulaftan, mısıra kadar dışardan getiriyorlar. Türkiye'de toprak mı yok ya, çiftçi mi, üreten mi yok? Dışarıdan komisyonlu alıyorlar. Ceplerini dolduruyorlar. O ceplerin tamamını dikeceğim."

PTT'DEKİ TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SÖZÜ

Yeni sözleşmede asgari ücretin yüzde 15'i kadar zam teklif edilen ve bu nedenle de ülke çapında iş bırakan PTT'nin sözleşmeli işçilerine de seslenen Kılıçdarğlu, kadro sözü verdi: "

"PTT'nin 14 bin çalışanı var. İlk taşeron işçi örgütlenmesini Erzurum'da yaptım, sonra diğer illerde yaptım. 'Kadro verilmez' dediler, kadro verdiler. Erzurum'dan söz veriyorum; tamamına kadro vereceğiz. 14 bin PTT taşeron işçisine sesleniyorum, Bay Kemal sizin hakkınız teslim edecek."

Öne Çıkanlar