Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin sorunlarını TBMM'ye taşıyacak

Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin sorunlarını TBMM'ye taşıyacak
Adana'da gerçekleştirilen, apartman görevlileri toplantısına görüntülü olarak canlı katılım sağlayan Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin sorunlarını TBMM'ye taşıyacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda apartman görevlileri ile bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Zeydan Karalar’ın telefonu aracılığıyla canlı olarak görüntülü katılım sağladı. Kılıçdaroğlu, camianın sorunlarını TBMM’de dile getireceğini belirtti. Başkan Zeydan Karalar da apartman görevlilerini tek tek dinledi, not aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar

KEMAL KILIÇDAROĞLU: KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA KARARLIYIM

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın cep telefonu aracılığıyla apartman görevlilerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ankara’dan bütün apartman görevlilerine sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Şunu hiçbir arkadaşım unutmasın, ben kimsesizlerin kimsesi olmaya kararlıyım. Sizin sesinizi, sizin sorunlarınızı TBMM’de dile getirmeye kararlıyım. Seviyoruz, sizlere inanıyoruz ve sizlerin sorunlarını çözmeye talibiz. Bunun için çalışacağız. Zeydan Başkanımızla birliktesiniz. İnşallah Adana’ya ilk geldiğimizde hep birlikte olacağız ve beraber oturup dertleşeceğiz. Ben sizin dertlerinizi öğrenmek istiyorum. Sizden yaşadığınız sorunları dinlemek istiyorum. O sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirmek istiyorum. Ankara’dan hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Kendinize iyi bakın" dedi.

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR: GENEL BAŞKANIMIZ SİZLERİ ÇOK ÖNEMSİYOR

Başkan Zeydan Karalar da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, "Bizi onurlandırdınız Sayın Genel Başkanım. Apartman görevlilerimiz bizi kırmadılar, toplantımıza katıldılar. Sayın Genel Başkanımızın bizi kırmayarak toplantıya bağlanması nezaket ve apartman görevlilerini çok önemsediğinin göstergesidir" diye konuştu.

Apartman yöneticileriyle toplantı yapmanın ve onların sorunlarını dinlemenin sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklına geldiğini ve bunu uyguladığını belirten Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi:

"Günümüzde dürüstlük, vatandaşa yapılabilecekleri vadetmek bir yöneticinin en büyük meziyeti olmalı. İdareciler, ülkenin en mağdur kesimlerinin, insanlarının yanında olmalı. Çoluk çocuğunu okutmak, beslemek için çok zor şartlarda çalışan insanların yanında olmak önemli. Apartman görevlilerini toplamak, onlarla sohbet etmek, dertlerini dinlemek, sorunlarına çare olabilmek sadece bizim aklımıza düştü, sadece Sayın Kemal Kılıçdaroğlu apartman görevlileriyle toplantı yaptı, evlere temizliğe giden insanlar ve apartman görevlileriyle yakından ilgilendi."

'ÇOK ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORSUNUZ'

Dezavantajlı çalışan gruplar içinde en fazla mağdur olan kesimin apartman görevlileri olduğunu düşündüğünü kaydeden Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki yarınızın sigortası yok, belki asgari ücretin altında çalışmaya mecbur kaldınız. Apartman görevlilerine tek oda veriliyor ve ailecek burada yaşanıyor. Bu da kolay değil. Biz 10 kardeşiz. 12 nüfus aynı odada yatardık. Bunun zorluğunu bilirim. Sağlıksız şartlarda oturuyorsunuz. Bunun dışında mesai mefhumu yok. Gece saat 12’de zil çalar ve sizden isteklerde bulunulur. Daha iyi bir iş alternatifi olmadığı için de, yoksulluk içinde, bu zorlu şartlarda işinize devam ediyorsunuz. Geçindirmek zorunda olduğunuz, ihtiyaçlarını karşılamanız gereken aileleriniz var. Türkiye’de zor durumdaki emekçilerle bir araya gelen ve iktidar olunması halinde, sorunların giderileceğini söyleyen tek lider Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Sandıkta elbette takdir vatandaşımızın. Beni bilirsiniz zaten. Ben hiçbir hizmeti siyasete, bölgeye, ırka göre yapmam. Benim için Feke de, Akkapı da, Aladağ da, Adana’nın her köşesi aynı."

APARTMAN GÖREVLİLERİ, SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından apartman görevlileri söz aldı. Hem mesleki, hem de vatandaş olarak sorun ve isteklerini anlatan apartman görevlilerini dinleyen Başkan Zeydan Karalar, titizlikle ve bizzat not aldı, belediyeyi ilgilendiren problemlerin çözümü için gerekli girişimlerin yapılacağını aktardı. (ANKA)

Öne Çıkanlar