Kılıçdaroğlu: 5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen kim olursa olsun pişman olur

Kılıçdaroğlu: 5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen kim olursa olsun pişman olur
CHP lideri sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 5'li çete' olarak bilinen iş insanları ile arasını bulmak için kendisine haber yollayanlar olduğunu duyurdu.

CHP Genel Başkanıo Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, kimi isimlerin "5'li çete" olarak isimlenidirilen holdinglerle "arasını bulmaya yeltendiğini" söyledi.

Kılıçdaroğlu mesajında, "5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın" ifadelerini kullandı.

'5'Lİ ÇETE' DENİLEN HOLDİNGLER HANGİLERİ?

Beşli Çete; Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu'nu kapsayan ve muhalefet tarafından yolsuzluk ile suçlanan şirketlere dair bir siyasi bir terim. Bu holdingler, dünyada en çok ihale alan şirketlerin arasına girmişlerdir.

Osmangazi Köprüsü, Üçüncü Havalimanı, Avrasya Tüneli ve Üçüncü Köprü gibi birçok büyük kamu ihalesini alan bu şirketlere, bunun gibi projeler için vergi affı ve devlet garantili ödeme gibi bazı ayrıcalıklar tanınmıştır.

AKP’li 85 milletvekilinin sunduğu torba yasa teklifinde, şirketlerin güvenilirliği konusunda tereddüte yol açacak nitelikte haberlerin engellenmesi kararı alındı. Muhalefet, bu teklifin "beşli çete" denen şirketleri korumak için yapıldığını savundu.

Öne Çıkanlar