KHK'lilerin oturma eylemi 194’ncü haftasında

KHK'lilerin oturma eylemi 194’ncü haftasında
Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için başlattığı oturma eylemi 194’ncü haftasında devam ederken, mücadele sözü bir kez daha yinelendi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şube, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade için düzenlediği oturma eylemine 194’üncü haftasında devam etti. Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan eylemde sık sık "İşimize geri döneceğiz", "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

‘AĞAÇ KÖKÜ YESİNLER’ HATIRLATMASI

Eylem sırasında konuşan Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, 15 Temmuz darbe girişimi sonra darbeyle ilişki olmayan binlerce kamu emekçisinin hukuksuz bir şekilde işinden ihraç edildiğini hatırlattı. En yetkili ağızlardan yapılan ‘ağaç kökü yesinler’ söyleminin bilinçli kötülüğün dışa vurumu olduğunu aktaran Beyazadam, "Arkadaşlarımızın diplomalarının işlevsiz kabul edilerek özelde mesleklerini yapmalarını engellemek bilinçli kötülüğün yansımasıdır. Topluma karşı hedef gösterilerek sosyal izolasyona ve linçe uğratılmak istemeleri bilinçli kötülüğün yoludur. Yakınlarının dahi işe girişlerinde çıkarılan türlü zorluklar bilinçli kötülüğün gözü dönmüşlüğüdür. Gözünüz de gönlünüz de aklınız da ruhunuz da bu kötülükte boğulacak ve bizler hiçbir zaman arkadaşlarımızı bu mücadelelerinde yalnız bırakmayacağız" dedi.

İŞ CİNAYETLERİ

İşinden ihraç edilen birçok kamu emekçisinin hayatını devam etmek için farklı işlerde çalıştığını söyleyen Beyazadam, "Yeni bir takvim yılına girdiğimiz bu günlerde işlerinden ihraç edilen arkadaşlarımızın mağduriyeti artıyor. Uluslararası düzlemde zor durumda kalmamak için kurulan sözüm ona Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri Komisyonu’nun icraatları maalesef ülke tarihinde karanlık birer sayfa olarak yerini alıyor. Adeta oyalayarak arkadaşlarımızı mükerrer olarak cezalandırma aparatına dönmüş olan bu oyalama komisyonu toplumsal vicdanı ve adalete olan güveni zedelemektedir. Bilmedikleri ve güvencesiz biçimde çalışarak yaşama tutunma çabasında olan arkadaşlarımızdan iş cinayetlerine kurban verdikleriniz oldu. Sonrasında adeta dalga geçer gibi işe iade edilmelerinin toplumsal barışta bir karşılığı yoktur. Sağlık ve sosyal güvenceden mahrum bırakılıp yiten arkadaşlarımız adına hukuki hesap sormak için alanlardayız" ifadelerini kullandı.

‘ARKADAŞLARIMIZ MUTLAKA İŞLERİNE DÖNECEK’

İşlerine dönene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Beyazadam "Çıkardığınız tüm KHK'leri iptal edin ve arkadaşlarımızı derhal işlerine iade edin. Toplumun vicdanında daha fazla yaralar açmayın. Bizler hakikat mücadelelerinde arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Bütün arkadaşlarımız mutlaka işlerine dönecek" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar