KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri: KHK'lar gidecek biz kalacağız

KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri: KHK'lar gidecek biz kalacağız
KHK ile ihraç edilen Dilek Kanlıbaş, savaşa karşı onurlu bir barışı, ölümlere karşı yaşamı, yok etmeye karşı yaşatmayı, tekçiliğe karşı çoğulculuğu savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şubesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi için yaptığı oturma eylemi 210’uncu haftasında sürdü. Karşıyaka İskele karşısında bir araya gelen KHK'liler, "İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz" yazılı pankart taşıdı.

Eylemde konuşan KHK’li Dilek Kanlıbaş, "Yoksulluğun, yolsuzluğun, kadın cinayetlerinin, kirli savaşların hız kesmeden devam ettiği bir süreçte ezilenler, yok sayılanlar, emekçiler, kadınlar olarak inadımızla, inancımızla bizden çalınanların hesabını sormak için, onurlu bir barış için bayram seyran demeden alanlarda olmaya devam ediyoruz" dedi.

‘BAYRAM BİZİM NEYİMİZE’

Hiçbir gerekçe, delil göstermeden arkadaşlarının 6 yıla yakın bir süredir işlerinden, aşlarından koparıldığını ve keyfi gerekçelerle hak gasplarının devam ettiğini ifade eden Kanlıbaş, "Biliyoruz ki bayramlar güzel paylaşımların olduğu, kötülüklerin sona erdiği, haksızlıkların, savaşların son bulduğu sevinçli anların adıdır. Yaşadığımız koşullara baktığımızda pek de bayram yapabileceğimiz bir hava yok ortada. Hak savunucuları, ekolojistler, eşit bir yaşam için ömrünü adayanlar tecrit koşullarında cezaevlerinde tutulurken, hasta mahpuslar ölümle burun buruna bırakılmışken, kadın ve nefret cinayetlerine karışanlar ödül gibi cezalarla yüreklendirilirken, insanlar açlık, yoksulluk içinde kıvranırken ve bizler kamu emekçileri ağaç kökü yemeye layık görülmüşken bayram bizim neyimize? Kötülük tohumları saçan bir avuç zalimin iki dudağı arasında karartılan yaşamlar gözümüzün önündeyken sessiz kalmak insanlığın yok edilişine, doğanın talanına seyirci kalmaktır" diye konuştu.

‘SAVAŞA KARŞI BARIŞ’

Demokratik bir toplumla özgür ve eşit bir yaşamın inşası iddiasında olduklarını belirten Kanlıbaş, "Savaşa karşı onurlu bir barışı, ölümlere karşı yaşamı, yok etmeye karşı yaşatmayı, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, karanlığa karşı aydınlığı savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakabilmek için dokunduğumuz her yeri güzelleştireceğiz" dedi.
 
Eylem, "KHK’ler gidecek biz kalacağız, özgürlükler kalacak, mutlaka kazanacağız" sloganlarıyla son buldu. (MA)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar