Kevin Spacey, İngiltere’de 3 kişiyi cinsel taciz etmekle suçlanıyor

Kevin Spacey, İngiltere’de 3 kişiyi cinsel taciz etmekle suçlanıyor
İngiltere’de savcılık, Oscar ödüllü ünlü oyuncu Kevin Spacey’ın üç erkeğe karşı dört kez cinsel tacizde bulunmakla suçlandığını duyurdu.

Savcılık Kevin Spacey hakkındaki cinsel taciz vakalarının, üçünün Mart 2005 ile Ağustos 2008 tarihlerinde başkent Londra’da diğerinin ise İngiltere’nin batısında Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştiğini bildirildi.

Mağdur olduğunu iddia edilenlerin ise 30 ila 40’lı yaşlarda olduğu kaydedildi.

Kraliyet Savcılığı Özel Suçlar Dairesi Şefi Rosemary Ainslie basına yaptığı açıklamada, şikayetçiler tarafından verilen ifadeler ve kanıtların değerlendirilmesinin ardından Spacey'in dört farklı cinsel taciz vakasıyla ilgili suçlanması için polise yetki verildiğini teyit etti.

Savcılıktan yapılan ilk açıklamada 62 yaşındaki Spacey’in resmen suçlandığı belirtilirken, daha sonra yapılan düzeltmede ise suçlama yöneltilmesi konusunda soruşturma yapmak üzere polise yetki verildiği bildirildi.

Resmi suçlama yöneltildikten sonra Spacey’nin İngiltere’ye ifade vermek için gelmemesi halinde hakkında ABD’ye iade dosyası gönderilmesi gündeme gelecek.

Ünlü aktöre yönelik cinsel taciz suçlamaları ilk kez 2017 yılında, Amerikalı aktör Anthony Rapp'in 14 yaşındayken, 26 yaşındaki Spacey tarafından taciz edildiğini iddia etmesiyle gündeme geldi.

Öne Çıkanlar