Kerim Rota: Gece döviz satmak için yarışa girenler, sabah geri almak için mi yarışa girmiş?

Kerim Rota: Gece döviz satmak için yarışa girenler, sabah geri almak için mi yarışa girmiş?
Rota, Bakan Nebati'nin, 'Bireysel satıcılar birbirleriyle yarıştılar' sözü üzerine, 'Gece döviz satmak için yarışa girenler, ertesi sabah geri almak için yarışa girmiş olmalılar...' dedi.

ARTI GERÇEK - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 20 Aralık gece doların 18 TL seviyesinden 11 TL'nin altına inmesiyle ilgili, "O gece dolar satılmadı. Kamu Bankaları devreye girmedi. Hiç kimse devreye girmedi. Bireysel satıcılar devreye girdi. Birbirleriyle yarıştılar" dedi.

Nebati, dün akşam katıldığı A Haber'de 20 Aralık gecesindeki dolar satışları için, "O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi ve adeta birbirleriyle yarıştılar" demesi kafaları karıştırdı. Nebati, 23 Aralık'ta NTV'de Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattığı sırada ise A Haber'de yaptığı bu açıklamanın aksine, "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" açıklamasında bulunmuştu.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı ve eski bankacı Kerim Rota, Nebati'nin açıklamalarıyla ilgili olarak yaptığı Twitter paylaşımında, "Olasılık 1... Gece döviz satmak için yarışa girenler, ertesi sabah geri almak için yarışa girmiş olmalılar ki o gün DTH'lar (döviz tevdiat hesabı) artmış... Olasılık 2... Böyle birşey hiç olmamıştır... Hangisi daha mümkün?" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar