Kent Lokantası açıldı: 4 çeşit yemek 29 lira

Kent Lokantası açıldı: 4 çeşit yemek 29 lira
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençlerle beraber Kent Lokantası’nı açtı. Açılışta ilk servisi İmamoğlu yaptı.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir ilki gerçekleştirerek Fatih Çapa'da gençlerle beraber Kent Lokantası'nı açtı. İlk yemek servisini ise İmamoğlu yaptı. İmamoğlu, açılıştaki konuşmasında özellikle öğrencilerin ve düşük ücretli çalışılan yoğun yaşadığı bölgelerde kent lokantaları açmaya devam edeceklerini belirtti.

4 ÇEŞİT YEMEK 29 TL

İmamoğlu yaptığı açıklamada kent lokantalarını seçim döneminde gündeme getirdiklerinin hatırlatarak "Bugün de gündemde olan ve İstanbul’un ihtiyacı olduğu noktasında ne yazık ki emin olduğumuz bir hat. Sosyal tesislerin ana üretim yerinde tüm hijyen kurallarına uygun üretilen 3-4 çeşit yemekten oluşan bir menüyü sunuyoruz. Tabldot şeklinde servisler yapılacak. Menünün fiyatı 29" dedi.

ÖĞRENCİLER VE DÜŞÜK ÜCRETLİLER ÖNCELİKLİ OLACAK

İmamoğlu, özellikle öğrencilerin ve düşük ücretli çalışılan yoğun yaşadığı bölgelerde kent lokantaları açmaya devam edeceklerini belirterek "Temel amacımız gençlerimizin, öğrencilerimizin güvenilir ve hijyenik, ucuz gıdaya erişebilmelerini sağlamak. İlave olarak çalışan işçiler var. Özellikle İkitelli, Bağcılar, Sultanbeyli gibi böyle sanayi yoğun olan noktalarda mekanlar üreteceğiz. Çapa’da bulunduğumuz yer itibariyle aslında eğitimin çok yoğun olduğu bir bölge. Bu salon 80 kişi kapasiteli. Bütün lokantalarımızda çalışanlarımızı özellikle kadın tercih ediyoruz" diye konuştu.

İKİNCİ KENT LOKANTASI BAĞCILAR'DA AÇILACAK

İkinci kent lokantasının Bağcılar'da açılacağını hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu duyuran İmamoğlu "Diğer noktalarla ilgili arayışlarımız sürüyor. Özellikle okulların, üniversitelerin açılacağı eylül-ekim aylarında daha etkin bir biçimde yeni yerleri de açacağımızı İstanbul’daki hemşerilerimize, halkımıza duyuruyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar