Kemal Bülbül: Sınır ötesi operasyonla her gün askerler ölüyor, AKP suç işliyorsun

Kemal Bülbül: Sınır ötesi operasyonla her gün askerler ölüyor, AKP suç işliyorsun
Kobanê Davası’na dair "hukukla alakası olmayan bir garabettir” değerlendirmesinde bulunan HDP’li Kemal Bülbül, "Sınır ötesi operasyonlarda her gün askerler ölüyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü, yarın 13’üncü grup duruşmaları başlayacak Kobanê Davası'na ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP Antalya İl Örgütü önünde yapılan açıklamaya HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada "Kumpas davalarınız bizi yıldıramaz" pankartı açıldı.

'GARABET DAVASI'

Açıklamada konuşan Bülbül, partilerine dönük hakaret edenlerin hukuk ve demokrasi önünde suç işlediğini ifade etti. Kobane Davası’nın bir hukuk davası değil partilerine yönelik işlenmiş bir suç olduğunun altını çizen Bülbül, "Kobane Kumpas Davası  bir hukuk davası değil partimize karşı suç işlemenin ortaya çıkardığı hukukla alakası olmayan bir garabettir. Kobane direnişi sırasında meydana çıkmak Kobane’nin Efrin’in Rojava Bölgesinin işgal edilmesine karşı demokratik tepkiyi göstermek ala uç değildir. Biz  o zaman suç işlemedik şu anda da suç işlemiyoruz. IŞİD çeteleri Şengal’den başlayarak kadınları ve çocukları taciz ederek 21’inci yüzyılda utanıp sıkılmadan her türlü kepazeliği yaparak meydanlarda sattılar ey insanlık. Aynı IŞİD Ankara Gar’da 103 insanımızı katletti. Diyarbakır’da mitingimize aldırdı. O da yetmedi, İzmir’de Deniz Poyraz’ı katletti. İçeri girip bizi katledenler sizden hukuk beklemiyoruz. Halkın ve demokrasinin önünden çekilin. Katilleri yönlendirecek oyunlar düzenleyeceğinize demokrasinin önünü açın. Biz sizi yargılarken hukuk hakları kaldırılıyorsa o hukuku yeniden düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLARA TEPKİ

Sınır ötesi operasyonlara da tepki gösteren Bülbül, "Şu anda sınır ötesi operasyonla her gün askerler ölüyor. AKP suç işliyorsun artık. O ölen askerlerin sorumlusu sensin AKP. Bunun hesabını da soracağız. Biz ne Kürt ne de Türk gencinin ölmesini istemiyoruz. Gelin el ele verelim bu zulme, pahalılığa karşı, Türkiye'nin demokrasisi için mücadele edelim" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar