'Kelepçeyi o kadar sıktılar ki bilekleri kanadı'

'Kelepçeyi o kadar sıktılar ki bilekleri kanadı'
Ev baskınlarında gözaltına alınan HDP yöneticisi Kandemir'in eşi, ‘Kelepçeyi o kadar sıktılar ki bilekleri kanadı’ dedi.

Erzurum’un HDP’li Karayazı İlçe Belediyesi Eş Başkanı Burhanettin Şahin ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 10 isim hala gözaltında. Üç gün önce sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınanlar, Erzurum TEM Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, 4 gün gözaltı süresi verildi. Yapılan ev baskınında gözaltına alınan Kandemir'in darp edildiği öğrenildi.

BİLEKLERİ KANADI

Karayazı HDP İlçe Yöneticisi Nuri Kandemir'in evine sabah saatlerinde baskın yapan Özel Harekat Polislerinin Kandemir'e silah dipçikleriyle vurarak darp ettiği öğrenildi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Kandemir'in eşi Melek Kandemir, eşinin koluna takılan kelepçenin çok sıkılmasından dolayı bileklerinin kanadığını söyledi. Kandemir, yaşananları şöyle anlattı:

"Gece yarısı bizim kapımızı çaldılar, eşimle birlikte kapıyı açtık. Eşime 'Nuri Kandemir sen misin?' diye sordular. Eşim de onlara 'Üstümü giymeme neden izin vermediniz?' diye sordu. Onlar da eşime 'Sen ayağa kalk biz seni giydiririz' dedi. Eşim ayağa kalkınca dipçikle omzuna vurup yere düşürdüler. Biri boğazından sıktı, biri ise sırtına çıkarak ellerini arkadan ters kelepçeledi. Kelepçeyi o kadar sıktılar ki bileğinden kan gelmeye başladı. Sonra ben ve çocuklarım bağırıp üzerine gidince bizi evin dışına attılar. Ben dışarıda komşuların duyması için bağırmaya başladım. Sonra beni tekrar eve koydular. Ben de çocuklarımı bir odaya koyarak, evi ateşe vereceğimi söyledim."

SAATLERCE YÜZÜSTÜ BEKLETİLDİ

Eşinin saatlerce yüzüstü yerde bekletildiğini söyleyen Kandemir, "Evimizi darmadağın ettiler. Yanımda bulunan çocuklarım bu durumdan çok etkilendi ve psikolojileri bozuldu. Yaşananların ardından savcılığa giderek eşime işkence uygulandığını söyledim. Karayazı Savcılığı, davanın Erzurum'da olduğunu ve oraya gitmem gerektiğini belirtti. Şuan halen ne olacağını bekliyoruz" dedi.

RAPORA İTİRAZ

Gözaltında olan Nuri Kandemir, kendisine Karayazı Devlet Hastanesi'nde verilen raporun doğru olmadığını söyleyerek, avukatı aracılığıyla yeni rapor alınması için savcılığa başvuru yaptı.

Öne Çıkanlar