KCDP'ye kapatma davası protesto edildi: Bu kamu hizmetine dokunma davasıdır, izin vermeyeceğiz

KCDP'ye kapatma davası protesto edildi: Bu kamu hizmetine dokunma davasıdır, izin vermeyeceğiz
'Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır.'

Yağmur KAYA 


+GERÇEK- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, "kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlamasıyla kapatma davası açılmasını Kadıköy'de Beşiktaş İskele Meydan'da protesto etti. Davanın, boşandığı eşine aylık 300 TL nafakayı ödemediği için iki gün cezaevinde kalan Ahmet Eliaçık isimli bir AKPlinin başvurusu üzerine açıldığı ortaya çıkmıştı. 

Eyleme, katledilen kadınların aileleri ve çok sayıda dernek üyesi kadın katılırken, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kapatılamaz" pankartı açıldı ve "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Kadınları değil katilleri durdurun", "Kadın mücadelesi durdurulamaz" sloganları atıldı. 

'KADINLARIN YAŞAM MÜCADELESİNİ ŞAKA MI SANIYORSUNUZ?'

Eylemde söz alan KCDF Genel Sekreteri Fidan Ataselim, "Bizi (kadınları) durduracağınıza katilleri durdurun. Siz bu topraklardaki kadınların yaşam mücadelesini şaka mı sandınız? Biz her ay gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Bize dava açıldığında 2006 yıldaki ihbarları da dikkate almışlar. Bir avuç, küçük marjinal erkek grubu, akıllarına gelen her şeyi yazmış, klavyenin tuşlarına basmışlar. Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır" dedi. 

'BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ'

Fidan'ın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav konuştu. Derneklerine yönelik açılan kapatma davasının gıdalardaki fiyat artışları karşısında duyulan şaşkınlık gibi bir şaşkınlıkla karşıladığını söyleyen Kav, "Bu bizi marketlerdeki fiyatlar kadar şaşırtıyor" dedi. Kapatma davası üzerine büyük bir destek ve dayanışma gösterildiğini dile getiren Kav,  bu süreçten de hem dernek olarak hem kadınlar olarak güçlenerek çıkacaklarını söyledi. 

"Biz yıldızlar kadar çoğuz çünkü bize dokunmak öldürülen kadınlara, acılı ailelere dokunmak demektir. Bu dava bir tür kamu hizmetine dokunma davasıdır, izin vermeyeceğiz."

'YARAMIZI BİR KEZ DAHA KANATTILAR'

Eylemde erkek şiddeti ile öldürülen ailerle söz aldı. Helin Palandöken'in babası, "Derneğimizi kapatmak isteyerek yaramızı bir kez daha kanattılar" dedi. 

'BİZLER İÇİN MÜCADELE EDEN KADIN MECLİSİNİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ' 

Serkan Dindar aslı erkek tarafından öldürülen Ceyda Yüksel'in annesi Filiz Demirel ise, "İlk feryadımı, çığlığımı duyanlardı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu. Duruşma salonunda ailelerimizden önce onlar yanımızda oldu. Her duruşmada kızımın katili ile yüz yüze gelip sinir krizleri geçirirken ben kadın meclisleri yanımda oldu alnımı tutup sakinleştirmeye çalıştılar. Sosyal medyada, meydanlarda duruşma salonunda, adliye önünde 'Ceyda Yüksel için adalet' diye haykıranlar kadın meclisleri oldu. Ben adalet mücadelemde onlardan güven aldım. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu biz acılı aileleri asla yalnız bırakmadı. Bizler için mücadele eden Kadın Meclislerini yalnız bırakmayacağız. 'Asla yalnız yürümeyeceksin' diyen kadın Meclislerine bizde 'asla yalnız değilsiniz, asla yalnız yürümeyecesin'" diye konuştu. 

Açıklamada sloganlar ve alkışlarla son buldu. 

Ne olmuştu? 

Türkiye'de kadınlara yönelik cinayet ve saldırılarla mücadele etmek amacıyla 2010 yılında kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne "Kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlamasıyla kapatma davası açıldı. Açılan davanın ilk duruşması 1 Haziran'da görülecek. 

Öne Çıkanlar