Kayyımın konvoyuna bakan HDP’li gözaltına alındı

Kayyımın konvoyuna bakan HDP’li gözaltına alındı
Cizre'de kayyımın geçtiği sırada 'konvoya neden baktın?’ gerekçesiyle gözaltına alınan HDP ilçe yöneticisi Botan Em, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şırnak Cizre Belediyesi kayyımı ve kaymakamı Mehmet Tunç’un araç konvoyunun geçtiği sırada yoldan yürüyen HDP ilçe yöneticisi Botan Em (25), "konvoya baktığı" gerekçesiyle dün özel harekat polisleri tarafından gözaltına alındı. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Em, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

‘KONVOYA NEDEN BAKTIN?’

 Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Botan Em, dün sabah saatlerinde Cizre'nin en işlek caddesi olan Orhan Doğan Caddesi’nde yürürken Cizre Kaymakamlığı önünde polislerin, ellerinde otomatik silahlarla yolun sağ ve solun beklediğini gördüğünü söyledi. Yolda yürürken polislerin bu durumunun dikkatini çektiğini ve ne olduğunu anlamak için onlara baktığı sırada kayyımın konvoyunun geçtiğini ifade eden Em, hiç durmadan yoluna devam ettiğini dile getirdi.

Kaymakamlık binasından daha 100-150 metre uzaklaşmadan arkasından bir kalabalığın geldiğini fark ettiğini söyleyen Em, "Ne olduğunu anlamadan çok sayıda özel harekat polisleri beni tuttu. Biri beni tuttu, diğeri silahını bana doğrulttu, bir başkası da hemen üzerimi aradı ve kimliğimi aldı. Beni itekleyerek kaymakamlık binasının önüne kadar götürdüler. Ne olduğunu sorduğum zaman ise bana, ‘Konvoya neden baktın?’ dediler. 'Şüpheli' sıfatıyla alındım ve zorla akrep tipi zırhlı araca bindirildim" dedi.  

‘NEDEN ORADAN YÜRÜDÜN’

Polisler tarafından kendisine büyük bir "suç işlemiş" gibi davranıldığını kaydeden Em, "Bir süre bekletildikten sonra başka bir ekip geldi ve bu sefer beni ural tipi zırhlı araca bindirdiler. Beni Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüler. Üst araması yaptılar. Kim olduğumu, ne iş yaptığımı, kayyımın konvoyunun geçtiği yerden neden yürüdüğümü ve neden ona baktığımı sordular. Benim her gün kullandığım ve geçtiğim bir yol olduğunu anlattım. Cizre halkı oradan yürüyor. İlçe merkezidir dedim" diye konuştu.

‘HERKESE DÜŞMAN GÖZÜYLE BAKILIYOR’

İnsanlara düşman gözüyle bakıldığını belirten Em, şunları kaydetti: "Artık öyle bir hale gelmiş ki bir insan normal yolunda yürürken araca baktığı zaman bile şüpheli durumuna düşüyor. Bu kentteki herkese düşman gözüyle bakıp öyle muamele yapıyorlar. Kayyım sözde belediye başkanıdır, fakat biz yurttaşlara düşman gözüyle bakıyor. Bu sadece benim şahsıma özel bir şey değil bütün yurttaşlara aynı şekilde davranıyorlar."

Öne Çıkanlar