Kayyımın 1 milyon 950 bin harcadığı otogar taşınacak

Kayyımın 1 milyon 950 bin harcadığı otogar taşınacak
Kayyım tarafından 1 milyon 950 bin TL harcanan ve bir gün dahi kullanılmayan Kulp İlçe Otogarı, zemininde oluşan göçükler nedeniyle Silvan’a taşınacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) kayyımı tarafından Kulp ilçesinde 1 milyon 950 bin TL'yle inşa edilen ilçe otogarı, zemin etüdünün doğru yapılmaması nedeniyle göçme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Otogar, teslim tarihin üzerinden yaklaşık 3 yıl 4 ay geçmesine rağmen bir türlü faaliyete sokulmadı. DBB'nin verdiği ihale ilanıyla, ilçe otogarının faaliyete sokulmamasının nedeni de ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre DBP eski kayyımı Cumali Atilla ile "FETÖ" soruşturması kapsamında açığa alınan Kulp Belediyesi kayyımı Fatih Dülgeroğlu ortaklığıyla hazırlanan otogar projesi için 4 Nisan 2018’de ihale yapıldı. İhale, 1 milyon 950 bin TL bedelle Nurfe İnşaat adlı şirkete verildi. İhalenin ardından başlayan otogar inşası 11 Kasım 2018 tamamlandı.  2019 yılının Mart ayında, toplam 11 milyon 500 bin TL’ye mal olan yapılar ile birlikte otogarın da açılışı yapıldı. Otogar, stadyum, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, camii gibi yapıların açılışına, dönemin Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AKP Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Büyükşehir Belediye kayyımı Cumali Atilla, Kulp Belediyesi kayyımı Fatih Dülgeroğlu da katıldı.

 ZEMİN ETÜDÜ DOĞRU YAPILMADI

 Ancak otogar, teslim tarihin üzerinden yaklaşık 3 yıl 4 ay geçmesine rağmen bir türlü faaliyete sokulmadı. DBB'nin verdiği ihale ilanıyla, ilçe otogarının faaliyete sokulmamasının nedeni de ortaya çıktı. İhale ilanıyla birlikte, Kulp İlçe Otogarı’nın yapım aşamasında zemin etüdünün doğru yapılmadığı ve sık sık göçüklerin meydana geldiği alanda inşa edildiği ortaya çıktı.

 SİLVAN’A TAŞINACAK

 DBB, zemindeki göçükler ve toprak kaymaları nedeniyle faaliyete sokulmayan otogarı, Silvan ilçesine taşıma kararı aldı. DBB, otogarın Silvan’a taşınması için "Kulp ilçe terminal binasının demonte edilerek Silvan ilçesine taşınması ve montajının yapılması yapım işi" adıyla ihaleye yapacak. Yapım süresi 180 iş günü olarak belirlenen otogarın taşınma için yapılacak ihalenin bedeli ise açıklanmadı. Ancak DBB İhale Komisyonu Toplantı Salonu’nda 9 Mart’ta ihalesi yapılacak iş için en az 1 milyon TL harcanması bekleniyor.

 

Öne Çıkanlar