'Kayyım rektör' protestolarında gözaltına alınan öğrenciye hem ev hapsi hem de imza şartı

'Kayyım rektör' protestolarında gözaltına alınan öğrenciye hem ev hapsi hem de imza şartı
Ayağına elektronik kelepçe takılıp eve hapsedilen üniversite öğrencisi Selen, 'Nasıl bir çaresizlik içinde oldukları belli oluyor. Bu çaresizliğin bir fotoğrafı' dedi.

"Kayyım rektör" protestolarında gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden Hivda Selen'e, hem ev hapsi hem de karakola gidip imza atma zorunluluğu getirildi. Selen, karara "eşyanın tabiatına aykırı" diyerek tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektör AKP’li Melih Bulu’ya karşı "özerk üniversite" talebiyle Boğaziçi Üniversitesi’nde başlayan ve diğer üniversite öğrencilerinin de destek verdiği protesto eylemlerinde şu ana kadar 25 kişiye ev hapis cezası verildi. İstanbul Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Hivda Selen’e de ev hapsinin yanı sıra adli kontrol şarkıyla karakola imza verme cezası verildi.

ÜNİVERSİTELİNİN AYAĞINA KELEPÇE TAKIP EVE HAPSETTİLER

Mezopotamya Ajansı'ndan Naci Kaya'nın haberine göre polis müdahalesiyle 2 Şubat’ta Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 159 kişiden biri olan Selen, çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası verildi. Ayağına kelepçe takılmak suretiyle eve hapis edilen Selen, kendisini kontrole gelen memurlar tarafından başka bir dosyadan da adli kontrol şartıyla karakola imza verme denetimine tabi olduğunu anladı. 

Her hafta pazartesi günü karakola imza vermesi gereken Selen, imzaya gittiği takdirde ev hapsi denetimini ihlal edecek. Ev hapsini ihlal etmek için karakola imzaya gitmeyecek olan Selen, bu seferde imza şartı denetimini ihlal edecek.

‘MODERN PRANGA’

Selen, "Amok koşucusu gibi saldırıyorlar. Ayağımızda şu an modern bir pranga var. Bununla hareket ediyoruz, bununla geziyoruz. Bu durumun kendisi zaten kabul edilebilir değilken, ev hapsinin yanı sıra imza tedbiri getiriyorlar.  Eve hapsedilirken nasıl gidip imza vereceğim? Mecburen imza denetimimi ihlal edeceğim. İmzaya gitmeyeceğim içinde bu sefer bir gece evime gelip denetimi ihlal ettin diye beni alabilir de" dedi.

‘EŞYANIN TABİATINA AYKIRI’

Gözaltına alınmaların, tutuklanmaları "hukuki değil, siyasi" olarak nitelendiren Selen, "Bunun kanıtı eşyanın tabiatına aykırı olarak maruz kaldığım durumdur. Nasıl bir çaresizlik içinde oldukları belli oluyor. Bu çaresizliğin bir fotoğrafı" diyerek maruz kaldığı durumu açıkladı. 

Öne Çıkanlar