Kayyım, asfalt yerine beton döktü

Kayyım, asfalt yerine beton döktü
'Dünyada neredeyse mahalle aralarına bile yapılmayan beton yollar Yüksekova’da yapıldı.'

Yüksekova Belediyesi kayyımı, toz toprak ve çamurlu yollara asfalt yerine beton döktü. Görevden alınan Eş Başkan İrfan Sarı sadece karakol yollarına yapıldığına dikkat çekerek,  "İlçemizde kış aylarında hava sıcaklığı neredeyse eksi 40’lara kadar düşüyor. Dökülen betonun bu soğuklara dayanamayacağı ortadadır" dedi.
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine atanan kayyım,  kışın çamur yazın toz içinde kalan ilçeye Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yapılması gereken yollara, beton döktü. Belediyenin görevden alınan HDP'li Eş Başkanı İrfan Sarı, "Dünyada neredeyse mahalle aralarına bile yapılmayan beton yollar Yüksekova’da yapıldı ve yollar şimdiden bozulmaya başladı" dedi.

SADECE KARAKOL YOLLARI YAPILDI

Daha önce yapılan ihalenin iptal edilerek 7 milyon TL daha düşük bir fiyatla ihalenin yeniden başka bir firmaya verildiğini belirten Sarı, birinci kayyım yönetimi döneminden sonra ilçenin yıkılan mahallelerine dönük bir projenin yapıldığını ancak bu projenin yerine getirilmediğini söyledi. İlk kayyım yönetiminin ilçede 65 kilometreyi kapsayacak bir ihale yaptığını ve bu ihalenin asfalt kısmının 23 kilometresi sadece asker ve polis karakollarının bulunduğu yollara yapıldığını kaydetti. 2019 yılında göreve geldiklerinde asfaltın diğer kalan kısımlarının halk için kullanılması yönünde bir çaba içerisinde olduklarını ancak belediyeye kayyım atanarak bu işin de sabote edildiğini anlattı. 

EKSİ YKIRK DERECEYE BETON

Eşbaşkanlar olarak görevlerinden alındıktan sonra yeni atanan kayyumun, ihaleyi iptal ederek 32 kilometre yol asfaltı için yeniden ihaleye çıktığını belirten Sarı, "Bu yolların yapılması için toplam 20 milyon TL gerekirken, bu kez yapılan ihale 13 milyon TL’ye yapıldı. Ancak yapılan ihale sonrası öğrendik ki yollara asfalt değil beton dökülüyor. İhale sonrasında garip bir şekilde dünyada neredeyse mahalle aralarına bile yapılmayan beton yollar Yüksekova’da yapıldı. Burası adeta bir pilot bölge seçilmiş gibi yollar daraltıldı. İmara aykırı bir şekilde kaldırımlar yapıldı. Burada yapılan işlem sonucunda 7 milyon kırım ile ilçede sağlıklı bir işin yapılamayacağı ortadadır. Şu ana kadar yapılan beton yolların şimdiden bozulmaya başladığını görüyoruz. İlçemizde kış aylarında hava sıcaklığı neredeyse eksi 40’lara kadar düşüyor. Dökülen betonun bu soğuklara dayanamayacağı ortadadır. Açıkçası burada yapılan işlemin toplumun geleceği için değil, müteahhitlerin insafına göre yapılmış bir iş olarak kabul etmek gerekiyor" diye belirtti. 
 

Öne Çıkanlar