İddia: Kayseri Geri gönderme Merkezi’nde göçmenler işkence gördü

İddia: Kayseri Geri gönderme Merkezi’nde göçmenler işkence gördü
Kayseri Geri Gönderme Merkezi’nde sınır dışı edilmek istemeyen ve bu nedenle görevlilerle tartıştığı öne sürülen göçmenlerin işkence gördüğü öne sürüldü.

Kayseri'deki Geri Gönderme Merkezi'nde geri gönderilmek için bekletilen göçmenlere polisin sert müdahale ederek ters kelepçe taktığı iddia edildi. Yaşananlara tepki gösteren Mülteci Medyası Derneği Başkanı Deysem Siti, "Göçmenlere yönelik işkence son bulmalı" dedi.

‘İŞKENCE SON BULMALI’

Kayseri’de Geri Gönderme Merkezi'nde bekletilen göçmenlerle görevliler arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası merkez yetkililerin güvenlik güçlerine haber verdi. Geri Gönderme Merkezi’ne gelen güvenlik güçleri, onlarca göçmeni ters kelepçe yapıp yere yatırdı. Çoğunluğu Afgan olan göçmenlerin avukatlarına da haber verilmedi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre avukatların Geri Gönderme Merkezi'ne girmesine ve bilgi alınmasına da izin verilmedi. Bu nedenle göçmenlerin gönderilip gönderilmediği hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

Mülteci Medyası Derneği Başkanı Deysem Siti, yaşananlara tepki gösterdi. Görüntülerin iki gün öncesine ait olduğunu belirten Siti, "Göçmenlere yönelik işkence son bulmalı. Geri Gönderme Merkezi’nde bilgi alamıyoruz. Ne avukatlara bilgi veriliyor ne de içeri girmelerine izin veriliyor" dedi.

Öne Çıkanlar