Kayseri'de maden ocağında göçük: 1 kişi hayatını kaybetti

Kayseri'de maden ocağında göçük: 1 kişi hayatını kaybetti
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bir çinko madeninde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

Fotoğraf: AA


Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğerinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

 Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Delikkaya mahallesinde bir çinko madeninde göçük yaşandı. Olayın ardından bölgeye AFAD, İtfaiye, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çalışma başlatan ekipler, işçilerden 36 yaşındaki Mustafa Kayadelen'in cansız bedenine ulaştı. Diğer işçi Murat Erdil'i kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı.

"Yahyalı'mızda maden göçüğü meydana geldi. Adana Feke doğumlu Mustafa Kayadelen'e vefat şekilde ulaşıldı. Göçük altında kalan Murat Erdil'i kurtarmak için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Vefat eden işçimize Allah'tan rahmet, kurtarılmayı bekleyen işçimize sağlık afiyet diliyorum. Maden işletmecimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

AFAD DUYURMUŞTU

"Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bir maden ocağında 2 vatandaşımızın göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. İşletmenin tahlisiye ekipleri kurtarma çalışmalarına başlamış olup Kayseri İl AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Öne Çıkanlar