Kaymakamlık Boğaziçi ile dayanışma eylemini yasakladı, Boğaziçi öğrencisi tepki gösterdi

Kaymakamlık Boğaziçi ile dayanışma eylemini yasakladı, Boğaziçi öğrencisi tepki gösterdi
Kadıköy Kaymakamlığı bugün Kadıköy'de 18:00'da yapılacak eylemi yasakladığını duyurdu.

Anıl BAYRAKTAR


ARTI GERÇEK- Kadıköy Kaymakamlığı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma eylemini yasakladı. Konuyla ilgili Artı Gerçek'e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, "Boğaziçi öğrencileri ile dayanışmak için herkesi akşam yapılacak eyleme çağırıyoruz. Gelin hep birlikte 'Aşağı Bakmayacağız' diyelim" dedi.

İstanbul Kadıköy'de bugün saat 18:00'da Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma eylemi yapılacağı duyuruldu. Kadıköy Kaymakamlığı ise eylemi yasakladı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 02.02.2021 Salı (bugün) günü saat 18:00’da ve önümüzdeki günlerde Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yapıldığı anlaşılmıştır. Bahse konu ilçemizde yapılmak istenilen toplanmaların, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm kapalı ve açık alanlarda yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

'KAYMAKAMLIĞIN AÇIKLAMALARI MEŞRU DEĞİLDİR VE HÜKÜMSÜZDÜR'

Artı Gerçek'e konuşan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, "Biz bir aydır direnen Boğaziçi öğrencileri, hocaları ve emekçileri olarak mücadeleye devam ediyoruz. Kaymakamlığın açıklamaları meşru değildir ve hükümsüzdür. Şu an okulumuzda 100'den fazla hoca Melih Bulu istifa, diyerek Rektörlük önünde eylem yapıyor. Dün 159 arkadaşımız gözaltına alındı. Biz direndikçe, 'Aşağı Bakmayacağız' dedikçe baskılar da her yerde artacaktır" dedi.

'BEYAZIT'TA PANDEMİ YOK, KADIKÖY VE BOĞAZİÇİ'NDE VAR; BİZ BUNLARA İNANMIYORUZ'

Öğrenci, dün Beyazıt Meydanı'nda Boğaziçi öğrencilerine karşı yapılan eylemi hatırlatarak, "Bizim eylemimize pandemiyi gerekçe gösterdiler. Ama Beyazıt'ta pandemi yok, Kadıköy ve Boğaziçi'nde pandemi var. Biz bunlara inanmıyoruz" dedi.

'BİR ARAYA GELİP BU SALDIRIYI BOŞA ÇIKARTALIM'

Boğaziçi öğrencisi şöyle konuştu:

"Sesimiz kısılmaya çalışılıyor, demokrasi ve hukuk ayaklar altına alınmış durumda. Ben bu hukuksuzluklara karşı bir Boğaziçili olarak, başta Boğaziçi bileşenleri ve tüm üniversite öğrencileri olmak üzere, özerk ve demokratik üniversiteyi savunan tüm yurttaşlara bir çağrıda bulunmak istiyorum; bir araya gelip bu saldırıyı boşa çıkartalım. 

"Dün biz Boğaziçi'nde polis müdahalesine uğrarken, aynı saatlerde Beyazıt önünde bir grup tarafından eylem yapıldı. Bizim eylemimize pandemiyi gerekçe gösterdiler. Ama Beyazıt'ta pandemi yok, Kadıköy ve Boğaziçi'nde pandemi var. Biz bunlara inanmıyoruz. Boğaziçi öğrencileri ile dayanışmak için herkesi akşam yapılacak eyleme çağırıyoruz. Gelin hep birlikte 'Aşağı Bakmayacağız' diyelim."
 

Öne Çıkanlar