Kaymakamlıkta intihar eden Kılıç’ın eşi: Yardım için gitmişti, dinlemediler

Kaymakamlıkta intihar eden Kılıç’ın eşi: Yardım için gitmişti, dinlemediler
'Eşim bana ‘Kaymakamlığa gideyim biraz yardımda bulunsunlar’ dedi. Bende git dedim.  Gitti ve gidiş o gidiş, bir daha dönmedi.'

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yardım istemek için gittiği kaymakamlık binasının dördüncü katından atlayarak intihar eden Nezir Kılıç'ın eşi konuştu. Kibariye Kılıç, eşinin kurtarılabilecekken müdahale edilmediği için yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Engelli maaşı ile geçinen ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için eşinin kaymakamlığa giderek yardım talebinde bulunmak istediğini belirten Kibariye Kılıç, " Kaymakam en azından derdini dinleseydi" dedi.

Yüzde 76 engelli Nezir Kılıç, dört çocuğu ve eşini engelli maaşı ile geçindiriyordu. Mezopotamya Ajansı'na konuşan Kibariye Kılıç, eşinin epilepsi hastası ve engelli olmasına rağmen 12 yıldır işsiz olduğunu belirtti.

'KAYMAKAM EN AZINDAN DERDİNİ DİNLESEYDİ'

700 TL engelli maaşı ile geçinmeye çalışan ailenin yaşadıkları geçim sıkıntısını anlatan Kılıç,  "Kimsemiz yok. Çocukların okulu var. Masraf var, yiyecek var. Yetmiyor. Sadece engelli maaşı vardı. Çocukları hepsi boştalar ve hiçbir çalışanımız yok. Bizim hiçbir şeyimiz yok. Fakiriz ve kiradayız. Eşim bana ‘Kaymakamlığa gideyim biraz yardımda bulunsunlar’ dedi. Bende git dedim.  Gitti ve gidiş o gidiş, bir daha dönmedi" dedi. 

Eşinin yarım saat boyunca binanın penceresinde olduğunu belirten Kılıç, "Oradaki görevlilerin hepsi onu koruyamadılar. Hem Belediye hem de kaymakamlık. Kaymakam en azından derdini dinleseydi. Orada koltukta ne yapıyor. Hakkımız yok muydu? Bizi dinlemeye hakkı yok muydu?" dedi. 

'GÖREVLİLER DALGA GEÇMİŞLER'

İhmali olanlardan davacı olacağını söyleyen Kılıç,: "Belediye ve Kaymakamlık sünger bırakarak müdahale edebilirdi. Oradaki görevliler onunla dalga geçmişler. Eşim içeridekilere görüntülerde elini sallıyordu. Ne dediğini tam bilmiyorum ama Kaymakamla görüşmek istiyordu. Görevliler, eşimle dalga geçiyorlar. Savunulacak hiçbir tarafı yok bunun. Bunlardan davacıyım. Ben ve vicdanım bu yaşananları kabul etmiyoruz. Eşim ‘gideceğim kaymakam beni dinleyecek. Vicdanen kabul edecek’ diyordu." 
 

Öne Çıkanlar