Kavala'ya 'Soros artığı' diyen Erdoğan'ın Soros ile çok bilinmeyen fotoğrafları

Kavala'ya 'Soros artığı' diyen Erdoğan'ın Soros ile çok bilinmeyen fotoğrafları
Osman Kavala için 'Soros artığı' ve 'Soros'un Türkiye şubesi' ifadelerini kullanan Erdoğan'ın George Soros'la kamuoyunda çok fazla bilinmeyen görüşmelerine ait fotoğrafları hatırlatıldı.

Tutuklu iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala'nın serbest bırakılması için on ülke büyükelçisinin yaptığı çağrının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sert tepki vermişti.

Kavala için daha önce sık sık 'Soros'çu' ifadesini kullanan Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde ise Kavala'yı 'Soros artığı', 'Soros'un Türkiye şubesi' diye niyelemişti.

Halk TV'de yayınlanan "Gökmen Karadağ ile Açıkça" programına konuk olan gazeteci Barış Pehlivan, Erdoğan-Soros görüşmesinin ilki olan ve kamuoyunda sıklıkla yer alan 2003 Davos görüşmesinin yanı sıra 2005 yılında Davos ve Ankara'da yapılan iki görüşmeye dair fotoğraf karelerini yeniden gündeme getirdi.

Görüşmelerin kamuoyunda çok fazla bilinmediğini ifade eden Pehlivan, görüşmeye dair detayları da paylaştı. Tek tek ekrana getirilen karelerde o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra AKP'de uzun süre görev alan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eski Maliye Bakanı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AB eski Bakanı Egemen Bağış ve eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener yer alıyor:

(2003 - Davos Zirvesi-Sağda Recep Tayyip Erdoğan, Egemen Bağış, Ömer Çelik, Solda George Soros)

(2005- Davos Zirvesi- Sağda Ali Babacan, Egemen Bağış, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Unakıtan, Cüneyt Zapsu,George Soros)

(2005- Davos Zirvesi- Sağda Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Unakıtan, Sol başta George Soros)

(2005 Haziran- Ankara Sağda Kemal Unakıtan, Ali Babacan, Abdüllatif Şener, Recep Tayyip Erdoğan, Sol başta George Soros)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar