Katledilen Şenyaşar ailesinin fertleri mezarları başında anıldı

Katledilen Şenyaşar ailesinin fertleri mezarları başında anıldı
Urfa’da 24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde AKP’liler tarafından öldürülen Hacı Esvet ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar, 4 yıl sonra mezarları başında anıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde Şenyaşar ailesine yönelik düzenlenen saldırılarda yaşamını yitiren Hacı Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar, mezarları başında anıldı. Suruç Belediye Mezarlığı’nda yapılan anmaya, Şenyaşar ailesinin yanı sıra katliamın başladığı sokakta bulunan esnaflar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Bedran Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ile Ömer Öcalan, Urfa Barış Annesi Meclisi üyeleri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri, HDP yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

POLİS ENGELLEMEK İSTEDİ

Anma için mezarlık önünde bir araya gelen kitlenin mezarlığa girmesi polisler tarafından engellenmek istendi. Aileyi ve milletvekillerini mezarlığa alan polisler, diğer yurttaşların mezarlığa girmesine izin vermedi. Polisin tutumuna aile, milletvekili ve sivil toplum örgütü üyeleri tepki gösterdi. Emine Şenyaşar’ın, kitle içeri alınmazsa mezarlığı ziyaret etmeyeceğini, kitle içeri alınana kadar kapıda oturacağını belirtmesinin ardından 30 dakika kapıda bekletilen kitle mezarlığa alındı. Mezarlık girişinden, öldürülen Şenyaşar ailesinin fertlerinin mezarları başına kadar yürüyüş yapıldı. Emine Şenyaşar katledilen aile bireyleri için ağıtlar yaktı. Mezar başında bir araya gelen kitle, yaşamını yitirenler için dua etti.

‘ADALET SAĞLANINCA TAZİYEMİZİ KURACAĞIZ’

Anmada Şenyaşar ailesi adına Ferit Şenyaşar, maruz kaldıkları katliam ve 4 yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesine dair konuştu. İki duyguyu aynı anda yaşadıklarını belirten Şenyaşar, "Bu üç insan biber gazları arasında gömüldü. Bugün yine unutulmadılar. AKP milletvekili işin içinde olduğu için bir şey yapılmıyor. Suruç halkı başta olmak üzere davamıza milyonlar sahip çıktı. 4 yıldır taziyemizi kurmadık. Adalet sağlandığı zaman taziyemizi kuracağız. Bir an önce adalet sağlansın" dedi. 

AYDENİZ: ADALET YERİN ALTINDA

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise, katliamın kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Dünyanın gözü önünde bir katliam yapıldı. 4 yıl geçti ama adalet sağlanmadı. 4 yıldır bir adım atılmaması adaletin olmadığını gösteriyor. Devlet hastanesinde katliam yapıldı. Anne Emine Şenyaşar herkes için adalet istiyor ve bir direniş gösteriyor. Anne bütün Türkiye için direniyor. Adalet yerin altında onu çıkarmak gerek. Sonuna kadar ailenin yanında olacağız bunun sözünü veriyoruz. Şenyaşar ailesi için adalet gelmeden demokrasi gelmez. Fatiha okumak için bizimle pazarlık yapıyorlar. Herkes bu katliamı biliyor. Sonuna kadar adalet arayışında olacağız" şeklinde konuştu.

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şube Eş Başkanı Salih Karataş da ailenin yanında olduklarını belirterek, Urfa Adliyesi önünde tutacakları Adalet Nöbeti’ne herkesi davet etti.

Anma mezarlığa bırakılan karanfillerle son buldu. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar