Katledilen Ceyda Yüksel davası yine ertelendi

Katledilen Ceyda Yüksel davası yine ertelendi
Bornova’da Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar hakkında görülen dava duruşması, dinlenilmeyen tanıkların dinlenilmesi için 5 Temmuz’a ertelendi.

İzmir Bornova’da 21 Ağustos 2021’de Ceyda Yüksel’i kesici aletle katleden Serkan Dindar hakkında görülen davanın 7’nci duruşması Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatı Ceyda Yüksel’in ailesi ve "kasten öldürme" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılanan Serkan Dindar hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) yazılan yazıya cevap geldiğini, dava konusu olayla ilgili olarak sanığın ellerindeki yara izlerinin tespiti için İstanbul ATK 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan rapor alınması gerektiği hususun yer aldığını belirtti.

RAPOR TALEBİNE RED

Daha sonra söz alan müşteki avukatları, hiçbir celseye katılmayan tanık S.S.’nin dinlenmesini ve sanık hakkında ATK'nin yeniden rapor alınmasını isterken, sanıktan S.S.’ye attığı mesajların sorulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, ATK'den yeniden rapor alınması talebini reddederken, tanık S.S.’nin zorla getirilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 5 Temmuz’a erteledi.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Öte yandan duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Karabağlar Kent Konseyi Şiddetle Mücadele Grubu Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Kadınlar artık susmayacaklar" ve "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dövizleri taşındı.

Basın metnini Karabağlar Kent Konseyi adına okuyan Funda Öztürk, "Ceyda Yüksel ve öldürülen tüm kadınlar için adalet sağlansın. Kadın katilleri emsal olabilecek şekilde en üst sınırdan cezalandırılsın, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 etkin uygulansın, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri son bulsun diye hemen hemen her gün adliye önlerindeyiz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre 2021 yılında 280 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Bizler, bu kara tabloyu değiştirmek, kadınların hayatın her alanında şiddetsiz, eşit ve özgür bir yaşam sürmesi için mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar