Katar'da gözaltına alınan Maliye Bakanı, Türkiye ile imzalanan 10 anlaşmada da varmış

Katar'da gözaltına alınan Maliye Bakanı, Türkiye ile imzalanan 10 anlaşmada da varmış
Bu anlaşmalar arasında Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katar'a satılması, Antalya Limanı'nın Katarlı QTerminals W.L.L.'ye satılması da vardı.

Katar'da zimmet suçlamasıyla göaltına alınan Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi'nin Türkiye ile ekonomik ilişkilerde önemli rol oynadığı öğrenildi. Emadi, QNB Finansbank'ın sahibi olan Qatar National Bank'ın (QNB) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyordu.

Emadi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Türkiye'ye yönelik 15 milyar dolarlık yatırım kararını açıkladığı 2018'deki Ankara gezisinde de kendisine eşlik etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yemeğe Emadi de katılmıştı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin Ankara gezisine de yine Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi eşlik etti. Bu gezide Katar'la Türkiye arasında 10 anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalar arasında Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katar'a satılması, Antalya Limanı'nın Katarlı QTerminals W.L.L.'ye satılması da vardı. Ali Şerif el-İmadi, 2020 yılında 10 anlaşmanın imzalandığı geziye de katıldı

Öne Çıkanlar