Katalan vekil, rapçi Pablo Hasél'ı cezaevinde ziyaret etti

Katalan vekil, rapçi Pablo Hasél'ı cezaevinde ziyaret etti
Popular Unity Candidacy (CUP) Milletvekili Albert Botran, Rapçi Pablo Hasél'ı cezaevinde ziyaret etti.

Popular Unity Candidacy (CUP) Milletvekili Albert Botran "terörü övmek" ve "kraliyete hakaret" suçlamasıyla tutuklanan ve Lleida Cezaevi’ne konulan Pablo Hasél'ı cezaevinde ziyaret etti.

Cam bölmenin ardında bulunan Hasél'in fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Botran, "Lleida Cezaevi'nde Pablo Hasél ile çok iyi vakit geçirdik. Tutukluluğunun ardından 78 rejimine karşı başlayan eylemlerin ve toplumsal olayların kendisi ile bağlanmasına çok sevindiğini dile getirdi" diyen Botran, #LlibertatPabloHasel hashtagini kullandığı tweetinde, "Pablo Hasél serbest bırakılana kadar sokakları terketmeyin" çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Gerçek adı Pablo Rivadulla olan rap sanatçısı Pablo Hasél, attığı tweetler ve yazdığı bazı şarkı sözleri nedeniyle "terörü övmek" ve "kraliyete hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davada 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasını yatmak üzere teslim olması beklenirken Hasél, arkadaşıyla birlikte kendilerini Lleida Üniversitesi’ne kilitlediklerini sosyal medya hesabından yaptığı "Bir kaç arkadaşımla birlikte kendimizi Lleida Üniversitesi’ne kilitledik, yani beni tutuklamak ve hapse atmak istiyorlarsa buraya girmeleri gerekiyor" paylaşımıyla duyurmuştu.

Kendisine verilen hapis cezasını kınayan Hasél, suçlamaya konu yapılan tweetlerinin ekran görüntülerini de paylaşmıştı. Ardından üniversiteyi basan polis Hasél'ı tutuklamıştı.

Hasél'ın tutukluluğunu protesto etmek amacıyla başlayan eylemler halen devam ediyor

Öne Çıkanlar