Kars'ta Çinli turist 'paniği'

Kars'ta Çinli turist 'paniği'
Sınır kapıları kapalı olduğu için Türkiye'den çıkamayan Hong Konglu bir turist, Kars'ta koronavirüs 'korkusu' yarattı. Polise ihbar edilen turist, hastaneye götürüldü.

Koronavirüs nedeniyle sınır kapıları kapalı olduğu için Türkiye'de mahsur kalan bir turist Kars'ta 'koronavirüs korkusu'na neden oldu.

Kars'ın Faikbey Caddesi'nde tekbaşına dolaşan Çinli turisti görenler, kısa süreli bir panik yaşadıktan sonra durumu 112'ye bildirdi. Olay yerine gelen özel kıyafetli Acil Sağlık ve UMKE ekipleri ile polis, vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

ÇEVREDİKİ PANİK YÜZÜNDEN TURİST DE PANİK OLDU

Ekiplerin uyarılarıyla daha da panik olan çevredekiler Çinli Turist'inde tedirgin olmasına neden oldu. Karar'ın aktardığı habere göre, görevlilerin ve çevredekilerin ikna etmesiyle verilen maske ve eldiveni takan Çinli turist, ambulansa götürülürken sırt çantasını almak isteyen görevlilere itiraz etti.

HASTANEDE GÖZETİM ALTINA ALINDI

Bunun üzerine sağlık ekipleri cadde üzerindeki bir esnaftan aldıkları poşete turistin sırt çantasını koyarak ambulansa bıraktı. Sağlık ekiplerince gözetim altına alınan Çinli turist, Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi. Koronavirüs olup olmadığı henüz tespitedilemeyen turist hastanede gözetim altına alındı. Turistin gözetim süresinin ardında Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından Erzurum'a gönderileceği öğrenildi.

Öne Çıkanlar