Karayılan: Erdoğan, Davutoğlu'na rağmen MİT yoluyla katliamlar yaptırdı

Karayılan: Erdoğan, Davutoğlu'na rağmen MİT yoluyla katliamlar yaptırdı
'Erdoğan’ın Davutoğlu’nu aşarak ona rağmen yaptığı önemli şey; şehir direnişleri süreci ve özellikle de Cizre’deki katliamlardır.'

PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, ellerinde bilgi ve belge olduğunu ileri sürerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na rağmen katliamlar yaptırdığını söyledi.

Karayılan, "İlkin HDP’nin Amed’deki mitinginde bir bomba patlattılar, sonra Suruç Katliamı, ardından Ankara Garı’ndaki katliam. Belki bunu bazı DAİŞ’liler eliyle yaptırdılar ama bir proje ve plan olarak bizzat Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldı." diye konuştu.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, "Bizim de elimizde belli bazı belge ve bilgiler vardır" diyen Murat Karayılan, Amed, Suruç ve Ankara Garı katliamlarının, bir proje ve plan olarak bizzat Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldığını söyledi.

Karayılan, Erdoğan’ın Davutoğlu’na rağmen yaptığı önemli şeyi ise şöyle anlattı:

"HDP’li vekiller araya girip Cizre bodrumlarındaki yaralı direnişçi gençlerin çıkarılması için çalışırken oradaki devlet yetkilileri ve bu savaşı koordine eden generaller, yaralıların çıkarılmasından yanadırlar. Bu temelde hazırlık yapıyorlar fakat Erdoğan, MİT ve Hakan Fidan yoluyla bu sürece müdahale ediyor ve ‘bunu kabul etmiyorum, onlar ezilmeli ve öldürülmeli’ diyor. Hatta MİT Müsteşarı Hakan Fidan, generallere, ‘HDP’nin önerisi Saray tarafından kabul edilmedi, talimatı açıktır ve uygulanmalıdır’ diyor ve o katliam yapılıyor. Sonrasında Kürdistan’ın diğer şehirlerinde aynı katliamcı tarzı sürdürdüler; yüzlerce çocuk, genç ve sivil insan şehit düştü. Hepsi de Erdoğan’ın talimatıyla…"

PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Dengê Welat Radyosu’ndaki Özel Program’da Arjîn Ferat’ın sorularını yanıtladı.

Karayılan’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

'SAVAŞ DAHA DA ÇETİNLEŞECEK'

Sömürgecilik, Kürdistan Özgürlük Mücadelesine karşı topyekun bir savaş başlatmış durumda. AKP-MHP-Ergenekon rejimi, faşist sistemlerinin sürdürülmesini ve kalıcılaştırılmasını Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin ve Kürdistan halkının kazanımlarının tasfiyesine bağlamış durumdadır. Birçok bakımdan ciddi kriz ve zayıflıklar yaşamasına rağmen yine de tüm imkanlarını seferber edip halkımıza karşı savaşarak iktidarlarını ayakta tutmaya, faşist sistemlerini kalıcılaştırmaya çalışıyorlar. Bu anlamda biz ile soykırımcı sömürgeci faşist Türk devleti arasında çetin bir savaş vardır ve önümüzdeki süreçte bu daha da çetinleşecektir.

'ERDOĞAN’IN DAVUTOĞLU'NA RAĞMEN YAPTIKLARI'

Dolmabahçe Mutabakatı, Türkiye’de Kürt sorununun çözümünde gelinen son aşamaydı ama Erdoğan, başkanlık hayalleri için savaşta karar kıldı ve reddetti. Savaşı geliştirmek, toplum içinde kutuplaşma yaratmak ve şovenizmi şahlandırmak için elinden gelen ne varsa yaptı. İşte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bahsettiği bunlardır.

İlkin HDP’nin Amed’deki mitinginde bir bomba patlattılar, sonra Suruç Katliamı, ardından Ankara Garı’ndaki katliam. Belki bunu bazı DAİŞ’liler eliyle yaptırdılar ama bir proje ve plan olarak bizzat Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldı.

Erdoğan’ın Davutoğlu’nu aşarak ona rağmen yaptığı önemli şey; şehir direnişleri süreci ve özellikle de Cizre’deki katliamlardır. Bu konuda bizim de elimizde belli bazı belge ve bilgiler vardır. HDP’li vekiller araya girip bodrumlardaki yaralı direnişçi gençlerin çıkarılması için çalışırken oradaki devlet yetkilileri ve bu savaşı koordine eden generaller, yaralıların çıkarılmasından yanadırlar. Bu temelde hazırlık yapıyorlar fakat Erdoğan, MİT ve Hakan Fidan yoluyla bu sürece müdahale ediyor ve ‘bunu kabul etmiyorum, onlar ezilmeli ve öldürülmeli’ diyor. O bodrumlarda bulunanların önemli bir bölümü Türkiye’deki üniversitelerden Cizre halkına yardım etmek için giden gençlerdi. Erdoğan’ın polisleri içerisinde benzin bulunan pet şişeleri bodrum penceresinden içeri atıyor. Bodrumda aç, susuz ve yaralı halde bulunan direnişçiler ‘belki bize su atmışlardır’ diyerek o şişelere uzanıyor. Ama o benzin şişelerini attıktan hemen sonra ardı sıra içeriye ateş de atıp hepsini ateşe veriyorlar. O Cizre bodrumlarında en insanlık dışı, en alçakça ve en zalimane şekilde bu insanlarımız diri diri yakıldı. Belki Davutoğlu bunları da kastediyor.

'ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA YAPILDI'

Belirttiğim gibi elimizde bazı veriler var. Bu, bizzat Erdoğan’ın talimatıyla ve MİT eliyle yapılmıştır. Hatta MİT Müsteşarı Hakan Fidan, generallere, ‘HDP’nin önerisi Saray tarafından kabul edilmedi, talimatı açıktır ve uygulanmalıdır’ diyor ve o katliam yapılıyor. Sonrasında Kürdistan’ın diğer şehirlerinde aynı katliamcı tarzı sürdürdüler; yüzlerce çocuk, genç ve sivil insan şehit düştü. Hepsi de Erdoğan’ın talimatıyla…

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ:

Öne Çıkanlar