Karayılan: Acilen ulusal birlik ve ortak siyasete ihtiyaç var

Karayılan: Acilen ulusal birlik ve ortak siyasete ihtiyaç var
'KDP özellikle Türk devletinin PKK’yi ve PKK şahsında Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırma konseptine dâhil oldu.'

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan Kürt ulusal birliğe ve ortak Kürdistani bir siyasetin ihtiyacı olduğunu söyledi.

MedyaNews'in sorularını cevaplayan Murat Karayılan, Kürt siyasetinin içinde bulunduğu durumu ve çıkış yollarını değerlendirdi:

"Kürdistan’ı işgal eden devletlerin arasında her ne kadar çelişki olsa da Kürt ve Kürdistan meselesinde ihtiyaç duydukları zaman bir araya gelip, ortak planlar yapıp, karar alıp siyaset belirliyorlar. Fakat maalesef bu siyaset karşısında dört parça Kürdistan bir araya gelemiyor. Ortak bir siyaseti netleştiremiyor. 

Şüphesiz bunun birçok sebebi olmakta. Fakat çok acil bir şekilde ulusal birliğe ve ortak Kürdistani bir siyasete ihtiyaç var. Fakat sömürgeci işgalci güçlerin eli var, Kürdistan siyaseti üzerinde oynuyor. Yani onların ağırlığı var. Şimdi YNK’nin durumu normaldir. 

Fakat KDP özellikle Türk devletinin PKK’yi ve PKK şahsında Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırma konseptine dâhil oldu. Şimdi Türk devletinin yürüttüğü bu saldırının bir tarafı da KDP güçleridir. Yani onlar da gerilla alanlarını kuşatıyorlar, ambargo uyguluyorlar, yolları kapatıyorlar. Bu şekilde Türk devletinin işgal konseptini adeta tamamlıyorlar. 

Yine öyle görünüyor ki anlaşmışlar ve böyle Türk devleti Irak Kürdistanı topraklarını işgal ettiğinde KDP buna karşı hiçbir tepki göstermiyor. Bunun için de köylülere yapılan zulmü, köylülerin gördüğü zarar Türk devletinin saldırıları sonucu bu zarar yaşanıyor. 

Yani Türk devleti Güney Kürdistan halkımızı da korkutmak için, kimsenin PKK ile hareket etmemesi için zaman zaman insanları bilinçli bir şekilde hedef alarak öldürüyor ve bağ ve bahçelerini tahrip ediyor. Bu da bir işgal siyasetidir. Türk devleti bunu bilinçli yürütüyor. KDP bunu bilmesine rağmen kalkıp PKK’yi suçluyor. Bu doğru bir şey değil, siyasettir bu. 

Halka zarar veren, bu saldırıları geliştiren bellidir, Türk devletidir. Türk devletinin buralarda ne işi var? Neden bu kadar saldırı geliştiriyor? Bilinçli bir şekilde köylü halkına zarar veriyor. Bu yapılanlara karşı Türk devletine tavır almak yerine, diyorlar PKK bunlara sebep oldu. Bu doğru değildir.

Fakat buna rağmen bu dönemde Kürdistan özgürlük mücadelesinin ortak bir siyasete ihtiyacı var. Çünkü işgalcilik Kürdistan topraklarında çok fazla plan ve oyunları var. Biz de bu planları boşa çıkarmak için Kürt ulusal, demokratik ve ortak bir siyaset için çabalıyoruz. Bunun için mücadele yürütülüyor. 

Ama KDP’nin şimdi Türkiye ile beraber hareket etme tavrı, bunun erken bir şekilde gerçekleşeceğini göstermiyor. Yani böyle bütün temiz kalpli Kürtlerin, Kürtlerin dostlarının umut ettiği gibi bir birliğin şimdilik, bilinmeyen bir tarihe ertelendiğini gösteriyor. Yani bu kısa bir süre içerisinde olmayacak. 

Çünkü Kürt siyasetinde ailesel çıkarlar, örgüt çıkarları ulusal çıkarlar üstünde tutma var, bundan dolayı da ulusal çıkar birinci planda değil. Böyle bir ayrımcı süreç gelişiyor. Şimdiki durumu insan böyle izah edebilir."

Öne Çıkanlar