Karar yazarı Kahveci: Yangın söndürmeye uçak alamıyoruz ama ille de Kanal İstanbul diyoruz

Karar yazarı Kahveci: Yangın söndürmeye uçak alamıyoruz ama ille de Kanal İstanbul diyoruz
İbrahim Kahveci, hazine garantili müteahhitlere kaynakların neredeyse sınırsız olduğuna dikkat çekti.

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Türk Hava Kurumu uçaklarının uçması için 4 milyon dolar gerektiğini ancak kıt kaynaklardan ötürü bulunmadığını belirterek, "Tank-Palet Fabrikası için 50 milyon dolar yatırım lazımmış. Ama kıt kaynaklardan bulamadık... FSM Köprüsünü 120 milyon dolara (Bugünkü değer 480 milyon dolar) yapan devlet, YSS Köprüsünü 3,5 milyar dolara müteahhide yaptırdı. Ve üstüne de 6 milyar dolar Hazine garantisi verdi.

FSM Köprüsünü yapan Japon firmanın 1,2 milyar dolara yaptığı Osmangazi Köprüsüne 13 milyar dolar Hazine garantisi verildi. Osmangazi Köprüsünü de yine Hazine garantili müteahhitler işletiyor tabii." diye yazdı.

İbrahim Kahveci'nin, "Kaynakların kıt olduğunu hatırladınız mı?" başlığıyla yayımlana yazısının bir bölümü şöyle: 

Mesela yangın söndürmeye uçak alamıyoruz ama ille de Kanal İstanbul diyoruz. Yangını söndüremiyoruz ama inadına Kanal İstanbul yaparız diyoruz.

Mesela 4 milyon dolar bulamıyoruz ama Akyazı-Kurtköy arasını işleten Cengiz-Limak ikilisine 7 yıl ek işletme süresi verip 4 milyar dolar kıyak yapabiliyoruz. Neymiş efendim, yapım maliyetleri artmış. İyi ama o zaman neden ihale diye bir şey var.

Anlayacağınız bizim kıt kaynak teorimiz millet ve ülkemiz için geçerli.

Hazine garantili müteahhitlerimiz için kıt kaynak teorimiz işlemiyor. Onlara kaynaklarımız nerede ise sınırsız.

İyi ama bunun da bir faturası, toplumsal maliyeti olmayacak mı? Bugün yanan ormanlarımız bunun bir faturasıdır ama asıl fatura daha büyük...

Öne Çıkanlar