Karamollaoğlu: Masada 28 Şubat'ı olumlayanlara haddini bildiririz

Karamollaoğlu: Masada 28 Şubat'ı olumlayanlara haddini bildiririz
Altı liderin seçtiği tarihle ilgili eleştiriye yanıt veren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Masada 28 Şubat'ı olumlayacak olanlara haddini bildirmesini biliriz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, güçelendirilmiş parlamenter sistem konusunda çalışma yapan altı parti liderinin Ahlatlıbel zirvesine '28 Şubat' tarihi üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Karamollaoğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un mart ayında yapacağı ziyarete de tepki gösterdi.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadet lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine 6 muhalefet partisi genel başkanının Ahlatlıbel'de çalışma yemeğinde bir araya geldiğini hatırlattı. Karamollaoğlu, uzunca bir süredir ülkenin hasret kaldığı uzlaşı, hoşgörü ve diyalog ikliminin, cumartesi gecesi yeniden yeşerdiğini söyledi.

'BU KERVAN YOLUNA DEVAM EDECEKTİR'

Altı siyasi parti genel başkanı olarak bir araya geldikleri o masanın, adeta umudun ve çözümün adresi olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Ne yazık ki birileri ülkemizin rahat bir nefes almasını ve toplumsal kutuplaşmanın son bulmasını istemiyor. Fakat isteseler de istemeseler de bu tarihi buluşma öncesinde ve sonrasında akla hayale gelmedik iftiralar, senaryolar üretseler de bu kervan yoluna devam edecektir Allah'ın izniyle" ifadesini kullandı.

'28 ŞUBAT'IN GERÇEK MAĞDURLARI VAR O MASADA'

Masada sadece ortak kaygıların ve hedeflerin altını çizdiklerini anlatan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bizi bir araya getiren, ortak kaygılarımız, ülkemizin problemlerini çözme irademiz ve insanımıza rahat bir nefes aldırma isteğimizdir. Bize göre sadece 6 genel başkan yoktu o masada. 84 milyon insanımız, dertleri ve özlemleri ile eşit bir şekilde oturmaktaydı.

Milli Görüş Hareketinin son ve tek temsilcisi Saadet Partisi'nin olduğu masada 28 Şubat'ı olumlayacak, bu mesajı verecek, hatta bunu ima edecek olanlara biz haddini bildirmesini biliriz. Böyle bir şeyi akla bile getirmek hayal dışı, imkan dışıdır. Kaldı ki sadece biz değil, 28 Şubat'ın gerçek mağdurları var o masada.

'Bu masayı kim kurdu, kimler kurdurdu, ayağı nereden, ayakları nereye basıyor?' diye algı üretmek isteyenlere de sesleniyorum, o masanın ayağı Kocaeli'nin, Tunceli'nin, Sivas'ın, Afyonkarahisar'ın, Ankara'nın bereketli topraklarına sapasağlam basmaktadır. O masanın çapı, Edirne'den Hakkari'ye, Muğla'dan Ardahan'a, İzmir'den Van'a, Sinop'tan Hatay'a 81 ilimizi kaplayacak kadar geniştir. Sözün özü Ahlatlıbel'de kurulan yuvarlak masanın genişliği 783 bin 562 kilometrekaredir."

'İSRAİL CUMHURBAŞKANI'NIN DAVET EDİLMESİNİ KABUL EDEMEYİZ'

Karamollaoğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un 9 Mart'ta Türkiye'ye yapacağı ziyarete de değindi. Dünya barışının ve Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın en temel sorununun, Büyük Orta Doğu Projesi adı altında yürütülen Büyük İsrail Projesi olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Zulüm meselesi gündeme geldiğinde mangalda kül bırakmayanlar nasıl oluyor da şimdi yeniden İsrail devletinin cumhurbaşkanını Türkiye'ye davet edip alkışlatacakar? Geçmişte de İsrail Devlet Başkanı Türkiye'ye davet edilmiş ve Meclis'te alkışlanmıştı ama arkasından Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan olarak Filistin'e gittiğinde, Yahudiler ve Filistinlilerin yaşadığı bölgeyi ayıran kontrol noktasında sayın başbakanımızı yarım saate yakın beklettiler. Soruldu mu bunun hesabı? Hani Gazze'ye gidilecekti? Ne oldu?

Bunların hepsi bir yere atıldı. Beklediğimiz bir takım menfaatlerin Batı'dan gelebilmesi için. Artık Batı da bitti. Çünkü Batının etkisi ile şu anda bütün İslam ülkeleri maalesef İsrail'i dost olarak benimsediler. Biz böyle bir ortamda İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye davet edilmesini kesinlikle kabul edemeyiz."

Öne Çıkanlar