Karamollaoğlu: İktidar bize her gün yeni bir tarih veriyor

Karamollaoğlu: İktidar bize her gün yeni bir tarih veriyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Hiçbir hedefini tutturamayan iktidar, bize her gün yeni bir tarih veriyor' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu iktidarın ekonomi politikalarını eleştirirken, "Hiçbir hedefini tutturamayan iktidar, bize her gün yeni bir tarih veriyor" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu'nun haftalık basın toplantısından öne çıkanlar şöyle;

'GEÇİM DERDİYLE BOĞUŞAN MİLYONLAR VAR'

Bir tarafta kamudan beslenen, birden fazla kurumdan maaş alan tuzu kurular… Diğer tarafta 4 bin küsur lirayla geçinmeye, 650 liralık KYK bursuyla bir öğün yemekle hayatta kalmaya çalışan; temel tüketim maddelerine ulaşamayıp sofrasına tuz koyamayanlar var. Bir tarafta sırça köşklerine kapanıp, köşkün içindeki gerçek dışı fısıltılardan gayrı sese kulaklarını tıkayan iktidar, diğer tarafta artan hayat pahalılığı nedeniyle sesini iktidara duyurmaya çalışan, geçim derdiyle boğuşan milyonlar var.

'İNSANLAR ÖĞÜN ATLIYOR'

Bile isteye Türk lirasını pula çeviren Erdoğan iktidarının yol açtığı ekonomik yıkım; insanımızın hayat kalitesini, yaşama sevincini her geçen gün törpülüyor. İktidar ve ortakları kendi çevrelerinin ‘nimetlerini’ büyütürken, halkımız geçinebilmek için porsiyonları küçültüyor, daha da üzücü olanı artık insanlar öğün atlıyor.

'HER GÜN YENİ BİR TARİH VERİYORLAR'

Orta vadeli programdaki dolar kuru ve enflasyon hedefini 6 ayda sollayıp, hedefi tutturamayan iktidar, şimdi ‘2023 sonrasında Türkiye’yi bu krizden çıkarabileceğini’ söylüyor. Hiçbir hedefini tutturamayan iktidar, bize her gün yeni bir tarih veriyor. 

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDEN MATEMATİKLE KAVGA EDEN İKTİDAR YOK'

'Sadece bizde değil, tüm ülkelerde enflasyon var' diyorlar ancak dünyanın hiçbir ülkesinde, sadece bir senede enflasyonun böylesine hızlı arttığına şahit olmadık. Bal gibi biliyorlar ki Türkiye, OECD ülkeleri arasında enflasyon şampiyonu. Dünyanın hiçbir yerinde sizin gibi gerçeklerle, matematikle, ekonomiyle bile isteye kavga edip, ülkesini hiperenflasyona sürükleyen bir iktidar yok. Dünyanın hiçbir yerinde 20 yıl boyunca iktidarda kalıp, krizin sorumlusu başkalarıymış gibi suçu başkasına atan ve ‘Daha yeni başlıyoruz, bu işi çözeceğiz’ diyen pişkin bir iktidar yok.

'GELİN ZİRVEDE BIRAKIN'

İktidarın anlattığı masallar ve hayaller ile gerçekte yaşattığı hayatlar arasında uçurum var. Hayalde; ekonomisi en güçlü 10 ülke arasına girecektik.. Gerçekte; enflasyonu en yüksek 10 ülke arasına girdik... Hayalde; tek haneli işsizlik ve enflasyon rakamları olacaktı.. Gerçekte; 3 haneli enflasyon rakamları ve her geçen gün sayıları artan işsizler ordusu... Hayalde; iyiler arasındaki ligde zirvede yer almak... Gerçekte; olumsuz istatistikler ve sıralamalar listesinde hep zirvede bulunmak.. Enflasyon 20 yılın zirvesinde.. Zamlar 20 yılın zirvesinde.. Cari açık 20 yılın zirvesinde.. Dış borçlar ve faiz ödemeleri de; sayenizde 20 yılın zirvesinde.. Gelin bu işi zirvede bırakın.. Gelin daha dazla zorlamayın.. Çünkü bu zirvenin sonu uçurum, sonu felakettir! Hem millet hem de sizin için...

'EMANETE İHANET ETMEYECEK BİR ADAY'

Bizim adayımız kucaklayıcı, birleştirici, hakkı ve adaleti üstün tutacak, hizmeti esas alacak, kapısını herkese açık tutacak, kesinlikle partizanlık yapmayacak, istişareye her daim önem verecek ve emanete ihanet etmeyecek bir aday olacaktır. Bizim adayımız, devlet malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacak, ihalelerde şeffaf, denetlemede titiz olacak, farklı fikir ve düşüncelere itibar edecek, çevrenin, tarihin, yeşilin talan edilmesine asla müsaade etmeyecek bir aday olacaktır.

Öne Çıkanlar