Kar bu akşam geri dönüyor: İBB saat verdi, vali açıklama yaptı

Kar bu akşam geri dönüyor: İBB saat verdi, vali açıklama yaptı
İBB, akşam saatlerinde kar yağışının yeniden başlayacağını duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise yolda bırakılan araçlar için 'Araçlarınızı çekin, yoksa biz çekeceğiz' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açıklamasına göre kar yağışının 20.00’den sonra Avrupa Yakası’nda Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası’nda tekrardan etkili olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, kar yağışının yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Kar yağışının perşembe öğle saatlerinde İstanbul’u terk etmesi beklenirken, ‘dondurucu soğukların‘ cuma sabahına kadar etkili olacağı ifade edildi.

İBB açıklamasında sorun yaşanan noktalar şöyle sıralandı:

-D100 Beylikdüzü - TEM Hadımköy Bağlantı yolunda tır/araç parklanmasından dolayı trafik tek şeritten sağlanıyor. Müdahale devam ediyor.

-Arnavutköy Hadımköy Hoşdere kapalı. Müdahale devam ediyor.

-Arnavutköy Merkez ana arterler (Dursunköy, Nakkaş) araç parklanmasından dolayı kapalı. Müdahale devam ediyor.

-Başakşehir Vali Recep Yazıcıoğlu Bulvarı araç parklanmasından dolayı kapalı. Müdahale devam ediyor.

-Kayaşehir Merkez ana arterler araç parklanmasından dolayı kapalı. Müdahale devam ediyor.

VALİ: ARAÇLARINIZ ÇEKİN, YOKSA BİZ ÇEKECEĞİZ

İstanbul Valisi Yerlikaya, araçlarını Hadımköy Gişeler ve Arnavutköy arasında bırakan kamyon, TIR ve özel araç sahiplerini uyardı: Çekilmediği takdirde araçlar görevlilerce çekilecektir.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, twitter hesabından İstanbullulara seslenerek araçlarını terk eden vatandaşların acilen yoldan alması yönünde çağrıda bulundu. Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle:

'Kıymetli hemşehrilerim, #Hadımköy Gişeler ve #Arnavutköy arasında park edilmiş kamyon, TIR ve özel araçların sahipleri tarafından ACİLEN ÇEKİLMESİ GEREKMEKTEDİR! Çekilmediği takdirde araçlar görevlilerce çekilecektir.''

ARAÇLAR ÇEKİLMEYE BAŞLANDI

Basın Ekspres Yolu'nda araçların çoğu sahiplerince bulundukları yerlerden alınırken, yoldan alınmayan araçlar ise emniyet ekipleri tarafından kaldırıldı.

Öne Çıkanlar