Kanser hastası kadın hakkında 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' iddiasıyla tutuklama kararı

Kanser hastası kadın hakkında 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' iddiasıyla tutuklama kararı
Karar sonrası fenalaşarak bayılan Ayten Sarıkaya Kesler, hastaneye kaldırıldı. Ancak buna rağmen tutuklama tutanağı kendisine imzalatılmaya çalışıldı.

Bu sabah, İsviçre’den İstanbul Havalimanı’na gelen 53 yaşındaki kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler pasaport kontrolü sırasında hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Kesler hakkında tutuklama kararı verildi. Karar sonrası duruşma salonunda fenalaşarak bayılan Kesler hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'daki Bakırköy Adliyesi’nde görülen duruşmada, "örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı’na hakaret" iddiasıyla yargılanan Ayten Sarıkaya Kesler’in tutuklanması yönünde karar çıktı.

Bakırköy Sulh Ceza Hakimi Alper Önal tarafından verilen karar sonrası Kesler fenalaştı. Kanserin vücuduna yayıldığı öğrenilen Kesler, ambulansla Bahçelievler Medical Park Hastanesi’ne kaldırıldı. Rahatsızlığı nedeniyle cezaevine götürülemeyen Ayten Sarıkaya Kesler,hastanede tedavi altında tutuluyor.

HAKİM TUTUKSUZ YARGILAMA TALEBİNİ REDDETTİ

Ayten Sarıkaya Kesler’in avukatı Gülizar Tuncer, Sulh Ceza hakimi Alper Önal, Kesler'in sağlık durumu hakkında yapılan tüm bilgilendirmelere rağmen tutuksuz yargılanması yönündeki talepleri reddetti. Hakim tutuklamanın takdir hakkı olduğunu ve bu hakkı da bu şekilde kullanmayı tercih ettiğini bildirdi.

Avukat Tuncer, "Müvekkilimin tutuklanmayı gerektirecek bir durumu yoktu. Kaçma tehlikesi ve delilleri karartma riski söz konusu değildi. Zaten kendisi İsviçre’den Türkiye’ye geldi. Dava dosyasında her türlü delil var. Toplanması gereken delil bulunmuyor. Müvekkilim ağır kanser hastası, yıllardır tedavi görüyor. Böylesi bir tutuklama sağlığı için son derecede tehlikeli, yaşamına mal olabilecek bir uygulama" diye konuştu.

'YERE YIĞILDIĞI HALDE TUTANAK İMZALATILMAK İSTENDİ'

Avukat Tuncer devamla, müvekkilinin kararın ardından rahatsızlanarak yere yığıldığını ancak buna rağmen tutuklama tutanağının kendisini imzalatılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Bu insanlık dışı bir uygulama, insanlık açıkça yerlerde sürünüyor. Tutuklama yetmediği gibi kendinden geçmiş bir kişiye bir de tutanak imzalatılmaya çalışılıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar