Kanada’daki bıçaklı saldırıların şüphelisi yakalandıktan sonra öldü

Kanada’daki bıçaklı saldırıların şüphelisi yakalandıktan sonra öldü
Kanada’da 10 kişinin öldürüldüğü bıçaklı saldırıların şüphelisi Myles Sanderson’ın yakalandıktan sonra ‘sağlığının kötüleştiği’ iddia edilerek öldüğü açıklandı.

Kanada’da 10 kişinin ölümüne, 18 kişinin de yaralanmasına yol açan bıçaklı saldırıların aranan son şüphelisi de yakalandı. Yetkililer, Myles Sanderson’ın yakalandıktan sonra sağlığının kötüleştiğini, hastaneye kaldırıldıktan sonra da öldüğünü açıkladı. Sanderson’ın ölüm nedeni ise belirtilmedi.

Kanada polisi, Sanderson’ın dün Saskatchewan eyaletinin Rosthern kenti yakınlarında yakalandığını açıkladı.

BBC’nin aktardığı habere göre Sanderson’a yakalandıktan sonra cinayet, cinayete teşebbüs ve haneye tecavüz suçlamaları yöneltildiği öğrenildi.

Myles Sanderson’ın yakalanması için üç eyalette operasyonlar düzenlenmişti. Şüphelinin yakalanmasından hemen önce bölgedeki Wakaw kentinde yaşayanlara "Elinde bıçakla araba kullanan bir zanlı tespit edildi, derhal güvenli bir yere saklanın" mesajı iletilmişti. Daha önce cezaevinde bulunan Sanderson’ın, şiddet geçmişine rağmen neden şartlı salıverilmesi de ülkede tartışma yarattı. 32 yaşındaki Myles Sanderson, şartlı salıverilme belgelerine göre 59 ayrı suçtan hüküm giymiş. Dört yıllık hapis cezasını çekerken şubat ayında ise şartlı salıverilmiş.

Sanderson’ın kardeşi Damien Sanderson’ın da 4 Eylül’deki bıçaklı saldırılarda önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Kanada polisi pazartesi günü de Damien’ın cesedini bulmuştu.

NE OLMUŞTU?

Kanada’da da 4 Eylül Pazar günü 13 ayrı mekanda düzenlenen bıçaklı saldırılarda 10 kişi ölmüş, 18 kişinin de yaralanmıştı. Kanada tarihindeki en fazla kişinin ölümüne yol açan saldırıyla ilgili iki şüpheliden biri olan Damien Sanderson ölü bulunmuştu. CBC News'e konuşan zanlıların annesi, saldırılardan etkilenen herkesten özür dilerken, polis yetkilileri henüz saldırılara nedenine ilişkin ise henüz açıklama yapmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar