Kanada'da aşı sertifikasını protesto edenlere müdahale: Çok sayıda gözaltı

Kanada'da aşı sertifikasını protesto edenlere müdahale: Çok sayıda gözaltı
Kanada'da aşı sertifikasını protesto eden 10'dan fazla kişi 'mülke zarar vermek' suçlamasıyla gözaltına alındı, bazı şoförlerin de araçlarına da el konuldu.

Foto: Reuters


Kanada ile ABD arasında sınırı oluşturan köprünün üzerinde günler süren protestolar, polisin müdahalesiyle sona erdi.

Koronavirüs (Covid-19) aşı sertifikası zorunluluğuna karşı çıkan kamyon şoförleri, günlerdir Ontario Windsor'da bulunan Ambassador Köprüsü'nde eylem yaparak kritik sınır geçişinde ulaşımı engellemişti. 11 Şubat'ta bir hakim, protestoların durması kararı vermiş ancak onlarca kamyon şoförü köprüden ayrılmayı reddetmişti.

BBC Türkçe’nin haberine göre polis 13 Şubat'ta (dün) hakim kararını gerekçe göstererek köprüye girdi ve tüm protestocuları dağıttı. Köprü, birkaç saat sonra ulaşıma yeniden açıldı.

10 GÖZALTI, BAZI ARAÇLARA DA EL KOYULDU

Ontario polisinin dün yaptığı açıklamaya göre 10'un üzerine protestocu müdahale sırasında "mülke zarar vermek" suçlamasıyla gözaltına alındı. Bazı şoförlerin araçlarına da el konuldu.

Polisin köprüdeki protestocuları dağıtma çabası cumartesi günü başlamıştı. Polisle görüşen bazı kamyon şoförleri köprüyü terk ederken bazıları ayrılmayı reddetti. Polisin kalanlara müdahale edeceği belli olunca bazı kamyon şoförleri arkadaşlarına destek olmak için geri döndü ve köprü yeniden kalabalıklaştı. Dün sabah ise köprüde yaklaşık 20-30 kişilik bir eylemci grup kaldığında polis müdahale ederek köprüyü açtı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar