Kanada'da internet servis sağlayıcısı çöktü; acil durum hatlarına ulaşılamadı

Kanada'da internet servis sağlayıcısı çöktü; acil durum hatlarına ulaşılamadı
Kanada'da, internet servis sağlayıcısı çöktü; halk bankamatiklere ve acil durum hattına erişim sağlayamadı.

The Guardian'da yer alan habere göre; ülkenin en önemli mobil ve internet ağ tedarikçisi Roger Communications'da gerçekleşen ağ kesintileri sebebiyle bankamatiklere ve acil durum hattına erişim sağlanamadı. 

Müşteriler, alternatif ağlara erişmek için kafelerde ve halk kütüphanelerinde toplanırken, finans kurumları;  çevrimiçi bankacılık hizmetlerinde, bankamatiklerde ve temassız ödeme yapılabilen noktalarda sorun olduğunu bildirdi.

Polis, Ottawa ve Toronto da dahil olmak üzere Kanada genelinde ise 911 acil durum hattına erişimin kesildiğini açıkladı. 

Yaklaşık 12 milyon abonesi bulunan Rogers Communications; teknik ekiplerinin, hizmetleri olabildiğince çabuk eski haline getirmek için çalıştığını duyurdu.

Bu yılın başlarında Kanada Rekabet Kurumu, Rogers Communications'ın, 20 milyar Kanada doları karşılığında, rakibi Shaw Communications'ı satın alma girişimini engelledi. Kanada Rekabet Kurumu, bunun telekom oranlarının dünyanın en yüksek olduğu Kanada'da, rekabeti engelleyeceğini söyledi.

Rogers-Shaw anlaşmasında yer alan bir kablosuz sağlayıcı için teklif veren yatırım şirketi Globealive'ın genel müdürü Anthony Lacavera, "Bugün gerçekleşen kesinti, daha fazla ağ yatırımını yönlendirecek daha bağımsız rekabet ihtiyacını gösteriyor. Bu nedenle kesintiler çok daha az olası" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar